Baal stro

Bij het naar binnen vallen van de ochtendzon ontwaak ik. Ik zie hoe mijn vriend naast me ligt en ook langzaam wakker wordt. Zachtjes strijkt hij door mijn haren. Nog geen halve centimeter verder blijft hij in mijn enorme bos klitten hangen. “AUW!” Met een vertrokken gezicht stap ik uit bed. In de badkamer aangekomen schrik ik niet eens meer van mijn eigen aanzicht. “Pino belde, dat hij z’n vogelnest terug wilde,” mompel ik.

Met een roze stuk plastic, een zogenaamde krullen-vriendelijke-borstel, voorzie ik de badkamer van haren. Zodra de borstel mijn haar (lees: baal stro) raakt begint het meteen te pluizen en verder te ontploffen. Beatrix zou er jaloers op zijn. Als mijn bos krullen ‘klitvrij’ is, kan ik dan eindelijk douchen. Het wassen van m’n haar doe ik nauwelijks, maar ik smeer er maar al te graag liters conditioner in, om mijn strobaal een beetje van vocht te voorzien. Of zoals de ik-heb-deze-essence-lipgloss-net-bij-het-kruidvat-geswatcht-beautybloggers zeggen: “moisturizen.” Dat spoel ik dan vooral niet uit, want dan is het alsnog volkomen nutteloos.

Dan komen de talloze potjes uit de Afrowinkel waar ik mijn badkamer van vier vierkante meter mee heb gevuld. Eén voor één smeer ik ze in mijn drijfnatte haar. Dan pak ik mijn föhn met een diffuser. Dat is zo’n ding die de meeste mensen óf meteen weggooien óf ergens in een kastje gooien. Een half uur en een dubbele nekhernia (ik föhn mijn haar voorovergebogen) verder is mijn haar dan eindelijk ‘droog’. Niet helemaal droog, want dan gaat het weer pluizen – alsof dat het nog niet deed – en dan moet ik weer voor de dag komen als schaap.

Ik dubbelcheck mijn weelderige ragebol in de spiegel. Mijn haar zit oké. De dag kan eindelijk beginnen.

Tot ik op de fiets zit, er een windvlaag voorbij jaagt en mijn haar weer één grote klit is, het pluist als het konijn van mijn elfjarige broertje en al deze moeite voor niets was. En dan zeggen ze nog wel: “Wow, je hebt zo’n mooie bos krullen. Geweldig dat haar en zo lekker makkelijk ook.”

4 Comments Baal stro

 1. Erica 23 mei 2015 at 08:01

  Haha zo herkenbaar! Had ik vanochtend ook, kheb het maar snel in een vlecht gevlochten en Klaar!

  Reply
 2. delphinedebrouwer 2 januari 2016 at 18:16

  Haha erg herkenbaar! Voornamelijk de bovenkant van mijn haar is stro. Je haar wassen en verzorgen met 5 verschillende shampoo, conditioners en leave-ins wordt ook een hele (dure) dagtaak!

  Reply
 3. smurfkuh 2 januari 2016 at 19:43

  heel herkenbaar inderdaad, daarom ben ik ‘verslaafd’ aan mijn stijltang :x

  Reply

Plaats een reactie