De reis van mijn dromen

Een extra leven. Ik kan wel vijf extra levens gebruiken, of ik moet op z’n minst tweehonderdvijftig worden, voor altijd fit blijven en een bank beroven. Ik wil namelijk heel veel. Misschien wel te veel. Mijn reislijstje is misschien tot nu toe nog wat karig, maar daar wil ik graag verandering in brengen.

Ik droom van verre landen, regenwouden en wolkenkrabbers. Ik droom van de wereld zien; ter land, ter zee en in de lucht. Ik wil op de geboortegrond van mijn opa in Indonesië staan en musicals op Broadway bezoeken. Ik wil een Kameelperd in Zuid-Afrika zien, walvissen in Canada, koala’s in Australië en tijgers in India. De piramides in Egypte, het noorderlicht in Lapland en de Iguazu watervallen in Brazilië. Ik wil de adembenemendste  plekken ter wereld bezoeken, de mooiste culturen opsnuiven en de lekkerste dingen eten. Ik wil vrienden maken over de hele wereld, verdwalen en gevonden worden en zingen rondom een kampvuur op een strand hier heel ver vandaan Ik wil natte sokken, vieze kleren en pluizig haar. Maar bovenal wil ik onvergetelijke dingen meemaken en ze voor altijd blijven koesteren

vliegtuig

Misschien zijn mijn dromen wat naïef, maar ik ben nou eenmaal een dromer. Ik wil een jaar in Amerika doorbrengen (werken en misschien wel studeren) en vóór mijn vijfendertigste een wereld/grote reis maken. Ik moet namelijk ook ooit nog serieus gaan worden en misschien zelfs rammelende eierstokken krijgen, al lijkt dat laatst genoemde me sterk. Daarnaast moet ik dus minimaal één bank beroven om dit te kunnen realiseren. Gelukkig ben ik pas twintig en heb ik hopelijk nog wel even te gaan. In de tussentijd spaar ik nog even flink door en wie weet kan ik binnenkort een droombestemming van mijn lijstje afstrepen. Zoals mijn vader altijd zegt: “Droom niet je leven, maar leef je droom!”

Wat zou jij nog heel graag willen doen in je leven?

7 Comments De reis van mijn dromen

 1. Rick 20 juni 2015 at 15:44

  De Pacific Crest Trail!

  Reply
  1. Birgit 20 juni 2015 at 17:14

   Daar gaat die film/dat boek Wild toch over?! Lijkt me heel gaaf!!

  1. Birgit 20 juni 2015 at 19:46

   Tof, go for it!

 2. Valerie den ridder 20 juni 2015 at 20:12

  Wat mooi geschreven! Ik zou dit ook zó graag willen. Een wereldreis maken! <3

  Reply
  1. Birgit 20 juni 2015 at 20:20

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik zou zeggen ga er voor, je krijgt spijt als je het niet zou doen! Droom niet je leven, maar leef je droom! :)

 3. Pingback: Wij gaan naar Thailand! - Birgit Roobol

Plaats een reactie