Zes betaalde apps die het geld waard zijn

Als je mij wel eens in real life hebt gezien, zul je weten dat mijn iPhone in mijn hand geplakt zit. Nadat ik zondag mijn nieuwe iPhone 6s binnen heb gekregen is deze liefde onvoorwaardelijker dan ooit. Ik ben gék op mijn telefoon en haar bijbehorende apps.

Mijn vriend is gék op technologie, Apple en verschillende apps. Hij heeft mij hier in de afgelopen vijf jaar zeker mee aangestoken. Hij koopt vaak apps, probeert van alles uit en raadt mij af en toe wat aan. Ik heb daarom ook behoorlijk wat gekochte apps op mijn iPhone staan. Wil je weten welke betaalde apps écht het geld waard zijn? Dit zijn mijn zes favorieten. 

app1

Overcast

Deze app is voor mij hét antwoord op een goede nachtrust, een saaie treinrit of een afwasbeurt. Ik kan niet tegen stilte om mij heen. Tijdens het leren, schoonmaken, werken en zelfs in slaapvallen, sinds ongeveer een half jaar ben ik een grote podcast fan. (een online radioshow waarop je je kan abonneren).

Overcast is een app waarop je jouw favoriete podcasts kan beluisteren. Natuurlijk heb je de gratis ‘Podcast’ app voor iPhone, maar déze app is echt heel erg fijn. Zo kan je een sluimertijd instellen (perfect voor het in slaapvallen), gemakkelijk stukken vooruit luisteren en kan je kiezen of je de podcast wil downloaden (zo is hij ook offline te beluisteren) of via het internet wil screamen. Maar ook biedt Overcast unieke features als Smart Speed: een technologie die stiltes tussen woorden en zinnen verwijderd, zodat je meer kunt beluisteren zonder dat je merkt dat de podcast versnelt wordt en Voice Boost: ook ‘slecht’ geproduceerde of opgenomen podcasts zijn goed te beluisteren omdat het de stemmen van het achtergrondgeluid onderscheid.

Deze app is sinds vorige week helemaal gratis te downloaden. Wel kun je eventueel een vrijwillige bijdrage doneren zodat ook deze app zich kan blijven ontwikkelen. Je downloadt hem hier.

Picfx

Waar bewerk ik mijn foto’s mee? Voor mijn website altijd met Photoshop, maar voor Instagram heb ik twee grote favorieten. Eén daarvan is Picfx. In deze app zitten de mooiste filters, maar ook effecten als bokeh, rauwe textures en space. Het liefst gebruik ik PFX 5 en PFX 10, maar ook Bokeh 4 kan af en toe voor een ontzettend leuk en lief effect zorgen. Picfx is een échte favoriet onder de grote bloggers en diehard Instagrammers, dus deze mag eigenlijk niet ontbreken op je iPhone.

Picfx is voor iPhone, iPad en iPod Touch te koop voor €1.99. Je koopt hem hier.

2 apps

1Password

Met mijn hoofd vol wirwar had ik járen lang hetzelfde wachtwoord voor alles. Het was zo’n typische kinderlijke samenstelling van twee ontzettend voor de hand liggende dingen. Niet te vergeten dus, maar absoluut niet veilig. Daarom raadde mijn vriend mij anderhalf jaar geleden 1Password aan.

Deze app bewaart niet alleen al je wachtwoorden, hij maakt ook superveilige wachtwoorden voor je aan. Voor ieder account een nieuw wachtwoord. 1Password is daarnaast ook direct een plug-in in je Safari browser. Ga je inloggen bij bijvoorbeeld de Facebookbrowser? Dan hoef je slechts je vingerafdruk te scannen, of je hoofdwachtwoord in te toetsen en 1Password regelt de rest helemaal zelf. Ik kan inmiddels niet meer zonder 1Password, met zowel de app op mijn iPhone als op mijn MacBook Pro hoef ik nooit meer na te denken over een wachtwoord en ben ik goed beveiligd tegen hackers.

1Password is compatibel met iPhone, iPad, iPod Touch en je Apple Watch te koop voor €5,99. 1Password voor Mac is te koop voor €29,99. Je koopt de applicatie hier.

Drafts

De hele dag door krijg ik ideeën voor artikels. Vaak komen deze geniale hersenspinsels op de meest onhandige tijden (op de fiets bijvoorbeeld) en onthoud je ze niet langer dan vijftig seconden. Drafts helpt mij om makkelijk en snel in actie te komen, waardoor ik deze ideeën niet verlies.

Het handige aan deze app is dat hij het simpel houdt. De applicatie start je snel en leg  je net zo snel weer weg, zonder dat je voortgang verloren gaat. Zodra je deze app opent kom je in een clean scherm waar je voluit kan tikken, open je deze app opnieuw, opent hij weer een clean scherm. Je ideeën slaat hij automatisch op en zijn makkelijk en geordend terug te vinden. Dankzij de markdown-edits (# voor en achter een woord is een koptekst, * voor en achter een woord maakt de tekst cursief etc.) kan je overzichtelijk te werk gaan.

Een app die bij geen enkele blogger, schrijver of journalist mag ontbreken. Drafts is geschikt voor iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch. Deze applicatie kost €9,99. Je downloadt hem hier.

3 apps

Afterlight

Naast Picfx is Afterlight mijn favoriete app om foto’s mee te bewerken. Het is een hele uitgebreide app met talloze mooie filters, texturen, lichteffecten en andere foto-effecten. Ook biedt deze app de mogelijkheid om bijvoorbeeld het contrast of het kleurcontrast van de foto aan te passen. Naast de verschillende filters, is er ook nog de mogelijkheid om zelf filters te creëren en aan te passen. Een superleuke extra dus.

Deze app is compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch. Koop Afterlight voor €0,99 hier.

OmniFocus

Last, maar zéker niet, least, want deze app is een échte life-changer. OmniFocus is een zeer uitgebreide app die al je taken plant. Onmisbaar voor een warhoofd als ik. Ik vergeet daadwerkelijk alles en structuur is ver te zoeken in mijn leven. Een melding krijgen dat je suiker moet kopen zodra je de Albert Heijn binnen loopt? Of een melding krijgen dat je de wc moet schoonmaken als je de voordeur binnenstapt? Yep, that’s OmniFocus.

Daarnaast synchroniseert mijn OmniFocus op mijn telefoon automatisch met mijn Mac. Van een nog te lezen artikel, tot de planten water geven; sinds OmniFocus is er een klein beetje meer structuur in mijn leven.

OmniFocus is geschikt voor iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch. De app is te koop voor €19,99. OmniFocus voor Mac is te koop voor  €39,99. Je koopt hem hier.

 

Heb jij weleens voor een app betaald?

3 Comments Zes betaalde apps die het geld waard zijn

 1. fleursophia 20 oktober 2015 at 22:40

  Wat een leuk en interessant artikel! Ik heb zelf 1Password ook en vind hem ontzettend handig! OmniFocus lijkt mij trouwens ook echt een life changer!

  Reply
  1. Birgit 20 oktober 2015 at 22:43

   Tof dat je 1Password-gebruiker bent, écht een top app. OmniFocus is echt méga handig, het is echt een way of life. Een bekend boek dat over taakmanagement gaat is ‘Getting Things Done’ en gaat mede over OmniFocus. Ik denk dat ik binnenkort een uitgebreid artikel aan deze app ga wijden. Dus hou mijn site in de gaten, wie weet ben je binnenkort ook wel om, haha! :)

 2. andrea 21 oktober 2015 at 00:36

  Wist niet dat er zulke dure apps bestonden ????

  Reply

Plaats een reactie