Thuishaven – De Closing van het Wintercircus

Wat doe je op een zonnige zondag als je zin hebt om de voetjes van de vloer te laten gaan? Je even in een andere wereld te begeven, alsof je morgen niet moet werken. Dan ga je naar Thuishaven, het fijnste feestje op zondag! Als het weer het toelaat zet de organisatie een knus festival neer op de Contactweg in Amsterdam. Een spotgoedkoop kaartje (€12,50!), sfeervolle aankleding, lekkere techno, deephouse deuntjes én adembenemende ballonnetjes lachgas zorgen er voor dat je op zondag niet langer op de bankhangt met een serie. Dat komt die druilerige dinsdag daarna wel, inclusief dip. Oh, en had ik al gezegd dat de nacho’s ook erg lekker zijn?

Op zondag 10 april vond de closing van het Thuishaven Wintercircus plaats. Dat zondag niet betekent dat het weekend voorbij is, bewijst dit feestje zeker. Met mijn zonnebril op mijn hoofd, mijn haren vers van de krultang en mijn festival outfitje aan, vergat ik éven dat het om een wintercircus ging. Het fantastische weer deed de sfeer alleen nog maar ten goede en dát dan ook nog met een leuke groep mensen, maakte het tot een echt succes.

Dansen op Thuishaven doe je van 13:00 tot 23:00. In de tien tussenliggende uren kan je je vermaken met van alles en nog wat. Van spacende deuntjes in de kleine circustent tot de lichtgevende kegels van een jongleur. Om over die enorme ballon vól confetti en de lichtgevende dansende kwallen nog maar te zwijgen. Of je nou vooraan bij de DJ wil staan knallen, wil disco dansen in een omgebouwde trailer of uitkateren op één van de grote lederen banken; een doelloze zondag is nooit meer hetzelfde.

De charme van Thuishaven is ook de grote diversiteit. Verschillende etniciteiten en jong én oud dansen met elkaar. Zo heb ik toeristische Chinezen met camera’s gezien, huppelende technokonijntjes met knotjes en rave opa’s en oma’s die de 60’s weer even opnieuw beleefden. Niets is te gek, het is immers zondag. Ook de DJ’s zijn zeer divers. Zo draaide Benny Rodrigues zoals we van hem gewend zijn. Geen echte beuktechno, maar toch lekker op maat, terwijl je in de de kleine tent (ook wel het café) bijna kon zweven op de spacende deephouse deuntjes van Eric de Man.

Ik heb gedanst alsof het zaterdag was en de maandag nooit zou komen. Die kwam uiteindelijk wel en een flink brakke ook, maar het was het allemaal waard. Op naar de volgende editie van Thuishaven! Zullen we dan maar uitrazen van 909 festival (28 mei in het Amsterdamse bos, zéker een aanrader) op 29 mei bij de opening van het Zomercircus? De voorverkoop start op 19 april en ook mét slecht weer kunnen we gewoon knallen. (Dan wel binnen in de circustenten) De line-up wordt nog bekend gemaakt, maar deze zondag kan nu al niet meer stuk. Zet die gasflessen maar klaar én het bier koud. See you there!

Plaats een reactie