Birgit zoekt een nieuwe baan

Een diepgeworteld verlangen om verhalen te vertellen, draag ik al mijn hele leven bij me. Ik heb het eerst geprobeerd in het theater. Vanaf mijn zesde bracht ik door op het podium met mijn kop in de schijnwerpers, maar the spotlights wezen mij uiteindelijk een andere kant op. Ik besloot mijn talent om te ontroeren, ijzersterke verhalen te vertellen en mensen aan het lachen te maken, verder tot uiting te laten komen op papier. Ik lul namelijk niet alleen vijf kwartier in een uur, ik schrijf nog veel vlotter, creatiever, eigenzinniger en sneller dan het licht.

Op school werd ik regelmatig de klas uitgestuurd omdat ik vast gekleefd zat aan mijn allereerste smartphone. Verslaafd aan de wereld die opeens vierentwintigzeven voor me open lag. Door de stroom aan eindeloze appjes, kattenfilmpjes, foto’s van familie en vrienden, het laatste nieuws, de leukste vlogs, voelde ik me sterker dan ooit. Online, daar hoor ik thuis. De kennis lag voor het oprapen en als een spons nam ik alles in mij op. YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook en alle online trends, hebben inmiddels geen enkel geheim meer voor mij. Ik ben een 90’s kid. Ik spreek vloeiend digital.

Daarom is het tijd om de volgende stap te zetten. Ik zoek een nieuwe baan! Met heel veel plezier heb ik gewerkt als Jr. Community Manager bij Tele2. Ik heb ontzettend veel geleerd, gedaan en genoten van alle dingen die het me heeft gebracht, maar tot op heden is mijn creatieve schrijfhonger nog niet gestild. Ik wil graag nog creatiever aan de slag gaan en nog veel meer schrijven. Daar ben ik immers het beste in. On to the next one!

Nu zul je denken: “Oké leuk, je houdt van creatieve content maken. Dat weten we nu wel, maar kan je het ook?” Om met een internetgekkie te spreken: “Oh ja zeker.” Zo ben ik hier al drie keer dubbel en dwars all over the internet gegaan. Eén keer met een gevoelige stuk over de MH17-ramp, de tweede keer met een brutale column over de oervervelende knipoogsmiley en de derde keer met een blog over mijn festival ervaring op Defqon. 1. Maar ook heb ik, naast alle verhalen die ik hier schrijf, onder andere geschreven voor DJGuide, 2XPR en I Love Fashion News (later Annicvw.com).

In mijn vrije tijd loop ik graag rondjes op de allerbeste hardstyle en techno festivals en feesten. Als ik zelf geen verhalen aan het vertellen ben, laat ik dit graag aan de dj over. Waar ik met scherpe zinnen en mooie verhalen anderen míjn wereld kan laten ervaren, brengen techno en hardstyle mij in de zijne.

Zo ben ik op het idee gekomen voor mijn tweede website: Rave Report. In maart 2016 ben ik met zeven medeliefhebbers én bovendien goede vrienden, deze website gestart uit onze passie voor feestjes, techno. Wat begon als een grapje, groeide al snel uit tot iets heel serieus. Ik ben verantwoordelijk voor alle content en social media, maar eigenlijk gewoon een manusje van alles. Ik bemoei me met de fotograaf, ik vind iets van de woordkeuze van reporters en breek mijn hoofd over verschillende setjes.

Verder sta ik in contact met de verschillende organisaties, feestjes en brands, regel ik de persaccreditaties en interview ik dj’s en organisatoren. Ondanks het korte bestaan van Rave Report hebben we al meerdere successen geboekt en werken we samen met de allergrootste brands in de scene. Nu zijn we zelfs bezig een hardstyle variant, Hardstyle Report. Check it out on Facebook!

Ik ben dus naast schrijfduizendpoot, ook een goed organisatietalent. Ik heb dan misschien geen imposante verzameling van bachelor- of masterdiploma’s, maar wel een enorme dosis schrijftalent, wilskracht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Hetgeen waar ik passie voor heb, heb ik immers niet geleerd op school maar in de praktijk.

Nog niet overtuigd? Ik kan naast schrijven, photoshoppen, editten, creatieve concepten bedenken, uitvoeren en organiseren, de allerlekkerste pasta’s van de wereld maken en een ongekend feestje bouwen. Ook op maandagmorgen. Dus heb jij DE gouden tip voor een nieuwe baan, of een Birgit in je leven (of op de werkvloer) nodig? Let me know!

4 Comments Birgit zoekt een nieuwe baan

 1. Iraida 1 februari 2017 at 10:41

  Ik heb dan misschien geen imposante verzameling van diploma’s, maar wel een enorme dosis schrijftalent, wilskracht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Met de genoemde eigenschappen ga je er zeker komen. Daar kunnen die diploma’s niet tegen op! Succes!

  Reply
  1. Birgit 1 februari 2017 at 10:43

   Lief, dankjewel Iraida! <3

 2. Adzuna support 7 februari 2017 at 11:08

  Hi Brigit! Ben je nog steeds op zoek naar een baan ? Wij bij Adzuna hebben een selectie van vacatures voor jou gemaakt, als keywords hebben wij creatief, schrijven in in de omgeving Amsterdam. Via uitgebreid zoeken kan je dat nog aanpassen! Wij hopen dat jij er wat aan heb en dat je snel een leuke baan kan vinden waar jij je schrijfdwang in kan uiten. Groet, Adzuna Support http://bit.ly/2kmpxF9

  Reply
 3. Joanne 13 april 2017 at 10:23

  Gaat je vast lukken! Klinkt al heel goed :)

  Reply

Plaats een reactie