De maand der verwaarlozing

Alle vrouwen die een gamer hebben, ik heb goed nieuws én slecht nieuws. Nou, vooruit… eerst het goede nieuws: Gefeliciteerd, u bent nóg (want, wat niet is kan nog komen) niet aan de kant gezet. En ja, dat is niet zo van zelfsprekend, want voor GTA V gaan mannen over lijken. (Zie de meningen van deze heren.) Het slechte nieuws daarentegen… de maand der verzwaarlozing is zojuist begonnen. Dus zoals sommige foute plaatjes – duidelijk door mannen gemaakt – al beweerden: koop een goed boek, of stof je oude dildo af.

Vannacht stonden er rijen voor de Mediamarkt vol mannen die het spel van het jaar probeerden te bemachtigen. Verbazingwekkend zijn het niet alleen de stinkende, zweterige pubers met een acnéhuid die vol euforie op GTA zitten te wachten, tegenwoordig zijn het óók normale, soms zelfs aantrekkelijke mannen, met vriendinnen.

Mannen begrijpen daarentegen absoluut niet wat vrouwen toch tégen ‘de game van het jaar hebben.’ Nou heren, niet zoveel. Ik begrijp het drama er alleen niet om heen. Mannen die om 12 uur ’s nachts voor de winkel gaan staan zodat ze de héle nacht kunnen gamen, dat is zelfs voor ons vrouwen onbegrijpelijk.

Daarom vroeg ik mijn vriend wat er nou zo boeiend was aan de nieuwe GTA. Hij toverde meteen zijn iPhone te voorschijn om mij diverse filmpjes te laten zien. “Kijk dan, hoe mooi het gemaakt is.” Ik keek zwijgend verder. Hoe erg ik mijn best ook deed, het interesseerde me geen biet. Toen vroeg ik mijn vriend waarom hij het spel perse nu moest bestellen en er niet even mee kon wachten. Hij keek me verontwaardigd aan en zei: “Nou… als je hem pre-orderd dan krijg je een Zappelin!” En toen snapte ik meteen alle heissa er om heen. “EEN ZAPPELIN?! Waarom heb je dat niet eerder gezegd, dan had ik er meteen 4(!!!!) besteld.” Hoe stoer je man dus ook doet, uiteindelijk zijn het allemaal jochies die niets liever willen dan rond rijden in auto’s, mensen dood schieten en dus ook in een Zappelin vliegen. Hierna heeft mijn vriend mij gelukkig met rust gelaten met zijn GTA-gekte.

Ik was het eigenlijk bijna alweer vergeten, totdat ik vanochtend op Facebook keek en ik allerlei berichten las over jongens die een maand de deur niet meer uitgaan, hun baan hebben opgezegd en vriendin de deur uit hebben gedaan. Ook claimde iemand dat alle vrouwen verplicht GTA voor hun mannen moesten kopen. Ach, eerlijk is eerlijk, wij vrouwen vermaken ons wel. Dus bij deze wens ik alle mannen veel plezier in Los Santos en wij, ach, wij lachen er om!

Mannen, het blijven rare wezens.

Klik hier voor GTA V de musical – onwijs leuk!

2 Comments De maand der verwaarlozing

  1. Anne 20 september 2013 at 13:37

    hahaha, al die gekte er omheen, door jouw uitleg, en die van sommige mannen dus, begrijp ik het misschien iets beter. Eerlijk gezegd… ik kwam er pas achter dat dit spel zou uitkomen toen ik het op internet tegenkwam. Mijn vriend is gelukkig niet zo’n gamer, alhoewel hij soms een hele avond zoet is met klassiek sim city ;) Maar ja, dat kan ik hebben.

    Reply
    1. Birgit 20 september 2013 at 13:43

      You’re a lucky girl, Anne! Haha

Plaats een reactie