TAG: The Thankful Project

Zo af en toe heb je van die momenten, dan zit je op de bank en denk je: “Wat is het leven toch mooi.” Ik ben dankbaar voor het leven dat ik leid en ik vind dat ik het toch best verdomd goed voor elkaar heb. In Amsterdam, met lieve vrienden, een goede baan, een leuke studie. Ik wilde tegelijk iets nieuws op mijn blog introduceren, namelijk tags. Ik vind het namelijk altijd super leuk om op andere sites te lezen, dus ik dacht dat ga ik ook doen! En hier is hij dan, de allereerste tag op birgitroobol.nl: The Thankful Project.

1. A Person: Ik heb heel veel lieve mensen om mij heen! Papa, mama, broertje, vriendlief, beste vriendinnetje Larissa en al mijn andere lieve vrienden. Wat er ook gebeurd, zij staan altijd voor mij klaar. Als ik iemand dankbaar ben, zijn zij het wel.

image

2. A Role You’ve Played: De grote zus van mijn lieve broertje. Als klein meisje wilde ik altijd een broertje of zusje voor Sinterklaas, want alleen was maar zo alleen. Na veel brieven, lang vragen, smeken en zeuren was hij op 3 juni 2003 dan eindelijk daar! En nu ben ik al tien jaar de meest trotse grote zus van de hele wereld!

3. A Place: Ik heb eigenlijk drie plekken die ik als thuis beschouw. Natuurlijk in mijn kartonnen doos in de Sovjet flat in het altijd bruisende, sprankelende Amsterdam-Noord, veilig ‘thuis’ bij mijn vader en moedertje in Rotterdam in mijn mooie grote kamer, voorzien van alle luxe. Maar ook thuis bij mijn beste vriendinnetje Larissa waar ik al kom zolang ik me kan herinneren en waar ik naakt door het huis kan rennen zonder dat iemand raar op kijkt. Maar als ik dan echt moest kiezen en dat moet ik natuurlijk ook… dan kies ik toch mijn plekje in Amsterdam. Ook al heb ik huilend naar de thuisbasis gebeld na het zien van een muis, gaat soms om de meest onmogelijke tijden het brandalarm af, stopt de verwarming er mee, is soms mijn koelkast opeens leeg en feesten mijn huisgenoten soms door op de momenten waarop ik wil slapen, er gaat niets boven mijn eigen kleine studentenkamertje.

4. An Experience: In 2011 ben ik met mijn ouders en broertje afgereisd naar Amerika. Daar hebben wij een rondreis door Florida gemaakt. Ik ben een hele grote Disney fan. In Orlando zijn we dan ook naar alle Disney parken geweest en naar beide Universal parken. Ook hebben we met dolfijnen gezwommen in Discovery Cove, Miami bezocht, rondgelopen tussen de alligators en krokodillen bij de Everglades en hebben we NASA bezocht! Een hele mooie ervaring om nooit te vergeten en ik ga zeker nog een keer terug.

5. A Talent You Have: Schrijven! Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren en ik vind het heerlijk om te doen. Als ik verdrietig ben, blij ben, schrijven helpt me dingen te relativeren en te verwerken. Ik vind het heerlijk en ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Daarom ben ik extra trots als ik complimentjes over mijn blog of andere schrijf-gerelateerde dingen krijg!

6. A Failure: Ik laat mijn hele leven mezelf al leiden door onzekerheden. Ik vraag me altijd af of ik wel leuk genoeg ben en ben altijd bezig met wat anderen van mij denken. Hierdoor ben ik héél onzeker geweest. Onzekerheid beperkt je ontzettend. Je geniet minder, je bent altijd maar met anderen bezig. Gelukkig weet ik inmiddels wel beter. Hoe moeilijk het soms ook is, ik ben op de goede weg!

7. Words: “Alles is veel, voor wie niet veel verwacht.” Deze zin is afkomstig uit het gedicht: de Dapperstraat van J.C. Bloem. Wauw, meer kan ik er niet over zeggen.

8. A Photo: Dit was in Kreta tijdens de allereerste vakantie van ons samen. Ik vind het nog steeds een hele lieve, leuke foto waar ik een heel blij gevoel van krijg!

afterlight

9. A Memory: Als klein meisje was ik een grote fan van Paul van Loon. Zapp organiseerde een schrijfwedstrijd waarin je een verhaal van Paul moest afmaken. Met mijn weelderige fantasie schreef ik het verhaal af en ik werd samen met 9 andere kinderen uitgekozen om naar Slot Loevestein te komen. Daar kregen we workshops ‘acteren’ van de acteurs van de Griezelbus film, we werden voorgelezen door Paul van Loon himself en ook kregen we een rondleiding in Paul van Loon thema door het slot. Uiteindelijk bleek ik nog één van de favorieten te zijn ook. Paul van Loon was namelijk erg gecharmeerd van mijn zelfverzonnen monster de ‘Voratus.’ Ik denk dat ik toen een jaar of negen was, maar ik kan de dag zelf nog herinneren alsof het de dag van gisteren was.

10. An Opportunity: Mijn nieuwe baan bij ProfitBird! Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen, die ik zeker met beide handen aan ga pakken en hopelijk heel veel van ga leren.

Waar ben jij dankbaar voor? Wees vrij om de tag over te nemen, want zeg nou zelf, hier krijg je toch een heel blij gevoel van!

3 Comments TAG: The Thankful Project

 1. Anja 2 december 2013 at 00:16

  Ook ik ben dankbaar. Dankbaar dat ik zo’n prachtig gezin heb. Dankbaar voor een prachtige dochter die al zoveel heeft bereikt in haar leven en dankbaar en trots dat ze het zo goed doet in Adam. Voor een moeder is het moeilijk om je kind los te laten maar ik ben dankbaar dat ze het fijn vind om ook nog steeds naar huis te komen. Love you lieve dochter. Mijn meissie!

  Reply
 2. Bjørn 2 december 2013 at 00:57

  Uiteraard ben ik ook dankbaar! Je zou het niet verwachten maar toch kan ik dat best wel zijn! Dankbaar voor mijn lieve vrouw en mooie kinderen.

  Naast dankbaar ook erg trots op mijn gezin! Dochter die haar draai en ‘ding’ gevonden heeft, vrouw die al 4 jaar haar passie waarmaakt, zoon die ‘eigenwijs’ en leuk is maar ook nog lekker klein kan zijn!

  LUVUALL

  xxx

  Reply
 3. Miriam van der Hoeven 3 december 2013 at 23:47

  Ik ben dankbaar voor het kleine wonder wat ik heb mogen baren dit jaar. Soms krijg je dat wat je niet meer verwacht……

  Reply

Plaats een reactie