Make-Up Studio masterclass van Tom Sebastian

Ik ben gék op beauty. Ik volg zo’n beetje alle grote beautybloggers en dankzij mijn favoriete app Bloglovin (volg je mij al?) hoef ik nooit meer een artikel te missen. Ik sta met beauty video’s en reviews op en ik ga er mee naar bed. De beautyblogs waren dus ook voor mij een grote bron van inspiratie om zelf te gaan bloggen. Alhoewel mijn blog helemaal niet over beauty gaat, wil ik dit toch graag met jullie delen. En ik denk dat ik dit eigenlijk ook wel vaker ga doen. Ik ben echt gek op make-up en ik kan echt genieten van het getut met mezelf, maar ook met vriendinnen. 

Vorige week las ik op de blog van Diana (D is for Dazzle) dat zij een Make-Up Studio masterclass van Tom Sebastian mocht weggeven! Voor degenen die Tom niet kennen, hij is dé beauty-guru van Nederland. Hij weet alles op het gebied van haar, make-up, maar ook innerbeauty. Zijn masterclass mocht ik absoluut niet missen. Ik wil dolgraag meer leren over beauty en wie kan dat nou beter dan Tom Sebastian?

De masterclass was in samenwerking met Make-Up Studio. Make-Up Studio is echt een heel tof make-up merk (Nederlands bedrijf!) die al 30 jaar lang een van dé merken is voor visagisten. Make-Up Studio wordt vooral veel gebruikt op de fotosets en de theaterwereld. Het is professionele make-up van hoge kwaliteit, vergelijkbaar met MAC cosmetics. Ik was al bekend met Make-Up Studio en dit maakte mij extra enthousiast. In vol enthousiasme stuurde ik Diana een mailtje en maandag kreeg ik een mailtje terug dat ik had gewonnen en woensdag om 16:00 verwacht werd in Backstage. (De plek waar Make-Up Studio geboren is.)

IMG_1647.JPG

We waren in totaal met zes meiden, Tom Sebastian en de senior visagist van Make-Up Studio. We leerden over de ondertoon van onze huid en de open en gesloten kant van ons gezicht. Daarna leerde Tom ons hoe we met foundation en concealer de pluspunten in ons gezicht konden accentueren, in plaats van minpunten camoufleren. Ik dacht altijd dat ik enorme wallen had en concealer was mijn beste vriend, maar Tom liet mij zien dat ik maar een minuscuul beetje nodig heb. Toen ik stamelde dat dat toch echt veel te weinig was om mijn wallen en oneffenheden te camoufleren, moest hij lachen. “Welke wallen en oneffenheden?! Meid, je hebt een prachtige huid!”

IMG_1644.JPG

Toen alle oneffenheden mooi weggewerkt waren en het een en ander geshaped was gingen we aan de slag met de rest. Voor ons lag een goodiebag vol met producten van de nieuwe lijn waarmee we de perfecte Metallic Look voor de feestdagen konden creëren. We mochten alles proberen en vooral alles vragen. De make-up artist van Make-Up Studio liet zien hoe we zo’n prachtige ‘Metallic Look’ konden creëren. Ook bracht zij ons op de hoogte van de nieuwste trends – wisten jullie bijvoorbeeld dat blauw het nieuwe zwart is?

IMG_1648.JPG

Binnen nog geen tien minuten had ze ons laten zien hoe je zo’n prachtige look zelf kan maken, tijd om aan de slag te gaan dus! Beetje glitter hier, blauw daar. Tom schoot ons te hulp waar nodig. Omdat iedereen een ander gezicht heeft, ging ieder anders te werk. Het was super leuk om te zien hoeveel verschillende dingen je kan doen met dezelfde producten.

IMG_1649.JPG

Zo zag ik er uit met alleen de basis op mijn gezicht. De glitters vormden de basis en daarover heen werd pas de oogschaduw basis aangebracht. Daarna bracht ik een creamy kohlpotlood aan in de arcadeboog en vervolgens de sparkly blauwe en zwarte oogschaduw. Het was super leuk om te zien hoe iedereen zo druk bezig was en wat waren de eindresultaten mooi! Iedereen zag er super mooi uit.

IMG_1650.JPG

Daarna mochten we Tom nog de hemd van het lijf vragen en natuurlijk nog even op de foto en toen zat het er helaas weer op. Het was super gezellig en leerzaam. Tom is zo leuk en ik heb zoveel van hem geleerd. Ik ben heel dankbaar dat ik er bij mocht zijn. Het was een super mooie ervaring. En dankzij alle mooie producten die ik heb meegekregen kan ik thuis lekker aan de slag!

IMG_1646.JPGDe goodiebag met een boekje over hoe je de mooiste Metallic Looks kan maken, een kladblokje met pen, een geweldige mascara, (Ik ben heel kieskeurig als het aankomt op mascara, hiervoor was alleen Dior Show goed genoeg voor mij, maar deze mascara… wauw! Een laagje en het zit geweldig!) een nude lipgloss, losse glitter oogschaduw en gebakken metallic oogschaduw in een zwarte en helderblauwe kleur. De producten van Make-Up Studio zijn echt super goed, alles is heel goed gepigmenteerd. Een echte aanrader dus.

IMG_1640.JPG

Hier zie je mijn uiteindelijke look nog een keer. We werden door Tom flink uit onze comfort zone getrokken met deze feestelijke enigszins dramatische leuk, maar het was super leuk om te doen! Diana, Tom en natuurlijk Make-Up Studio… bedankt voor deze onwijs toffe ervaring!

3 Comments Make-Up Studio masterclass van Tom Sebastian

 1. Marieke 5 december 2013 at 19:17

  Het was leuk he! Ik heb vandaag weer lekker donkere ogen, alleen wel zonder de zilveren glitters. Ben je nu ook helemaal aan de oogschaduw?
  Liefs,
  Marieke, van twee stoelen verderop ;)

  Reply
  1. Birgit 5 december 2013 at 19:20

   Hoi Marieke,

   Wat leuk! Ik ben vandaag lekker make-uploos, vrij van school vanwege de wind! Maar morgen ga ik het zeker proberen.
   Liefs.

 2. Tom 10 januari 2014 at 15:49

  Super dat je erbij was!

  Reply

Plaats een reactie