2014, een gelukkig nieuw jaar!

Ik wilde het zo graag, op 1 januari lekker bloggen over het afgelopen jaar, oud en nieuw en de wensen en doelen voor 2014. Helaas was ik die dag alleen in staat om om de bank te hangen, te kreunen, steunen en zuchten. Gelukkig was de Albert Heijn open en kon ik mijn kater wegnemen met een enorme fles verse jus, wat soep en poffertjes. (Ik ben niets voor niets student.) Nu is het inmiddels 2 januari en werd ik vanochtend sprankelend wakker. Zo sprankelend dat ik het hele huis heb opgeruimd en ik nu echt klaar ben voor het nieuwe jaar.

2013 is voorbij en eerlijk gezegd ben ik daar wel blij mee. Vorig jaar schreef ik dat het zomaar eens mijn jaar kon worden. Ik ging voor mijn Havo-diploma, een plekje bemachtigen bij de studie Media, Informatie en Communicatie en stiekem dacht ik aan een kamer in Amsterdam. Natuurlijk hoopte ik nog steeds heel gelukkig te zijn en blijven met mijn vriend, nieuwe vrienden te maken en quality time te spenderen met mijn beste vriendin.
Het jaar begon zo goed, ik had alles in de hand. Ik haalde goede cijfers, ik deed leuke dingen, ik voelde me gelukkig. Totdat op 1 april de telefoon ging, ik kan me nog iedere seconden herinneren vanaf dat moment. Het leek alsof de tijd stopte met tikken. Ongeloof tot het moment dat ik haar in haar bedje zag liggen. Mijn kleine nichtje, de lach van haar gezicht, de sprankeling uit haar ogen. Ze lag daar, zo koud, niet meer kind te zijn. Nooit meer ouder worden, hier stopte het voor haar, na 7 jaar al. Het is verschrikkelijk om een moeder te zien die rouwt om haar kind, om een oma en opa te zien die rouwen om hun kleinkind. Je wordt zo hard met je neus op de feiten gedrukt, je beseft opeens dat het leven zomaar afgelopen kan zijn. Na een tijdje ga je verder, niet omdat je wilt, maar omdat je moet. Je weet het langzamerhand een plekje te geven, ook al blijft die plek zo gevoelig.
Na een tijd van zoveel verdriet, verwacht je eigenlijk niets meer. Maar dan komen toch nog alle dingen waar je op hoopte uit. Ik werd closet dan ooit met mijn lieve vriendinnen Samantha, Chaira en Manouk, ik maakte nieuwe vrienden bij de examentraining in Leiden, ik maakte mijn examens met een goed gevoel en ging naar Berlijn met de eindexamenklassen, feestje met mijn lieve vriendinnen! Berlijn is niet alleen een super toffe stad om uit te gaan, maar het is ook mooi en indrukwekkend. Daarna slaagden we alle vier voor onze Havo diploma’s en hadden we een hele gezellige, leuke, maar emotionele diploma-uitreiking. Ik vond per ongeluk – veel te vroeg-  een kamer in Amsterdam en ging uit huis. En hoe verschrikkelijk ik het stiekem in het begin vond, nu voelt het echt als mijn eigen plekje en ik vind het heerlijk. Toen was het inmiddels september en begon ik aan mijn studie Media, Informatie en Communicatie. In het begin was ik nogal paniekerig omdat ik me aan mijn lot overgelaten voelde, ik ging van een kleine school waar iedereen mij kende naar deze reusachtige school waar ik een nummertje werd. Of ik nog steeds helemaal gelukkig ben met mijn studiekeuze is een tweede, maar dat is iets wat ik in 2014 uit ga vinden.
En ook al woonde ik opeens ver weg van mijn beste vriendinnetje, 2013 was een goed jaar voor ons. Een jaar waarin we weer quality time hadden, zoals vroeger. Waarin we weer alles aan elkaar vertelde, de meest gekke dingen gebeurde en altijd als we samen waren werd het letterlijk een feestje. We vonden elkaar weer helemaal terug en dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben.
Eigenlijk gebeurde er genoeg leuke dingen, genoeg om trots op te zijn. Maar toch voelde het als een opluchting toen 2014 aanbrak. Een nieuw boek met 365 lege bladzijdes die hopelijk vol goede en gelukkige dingen gevuld worden. Aan mijn jaarwisseling zal het niet liggen, want dat was een hele gezellige. Zó gezellig dat dit berichtje uitgesteld moest worden. ;)  Ik ben klaar voor 2014. Wel hoop ik dit jaar wat duidelijkheid te krijgen (van mijzelf) wat ik nou precies ga doen wat mijn studie betreft. Maar ik geloof dat dat wel goed komt. Verder hoop ik ook dit jaar een mooie reis te mogen maken, veel leuke dingen doen met vriendinnen, nog veel veel veel meer quality time met mijn beste vriendin (nog meer logeerpartijtjes, yes!), van hele mooie dingen genieten samen met mijn lieve vriend en vaker mijn familie zijn. Ook wil ik dit jaar van heel veel mooie feestjes gaan genieten en wat vaker naar het theater gaan. Natuurlijk wil ik ook mezelf een healthy lifestyle aanmeten, dagelijks naar de sportschool gaan, maar ja, die voornemens kennen we allemaal inmiddels wel.
Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond 2014 en dat al jullie dromen uit mogen komen!

Plaats een reactie