Broertjesdag

Je stond bovenaan mijn verlanglijstje. Maar ik kreeg je niet voor Sinterklaas in mijn schoen, je lag niet onder de kerstboom tussen alle andere cadeautjes en ook stond je niet ingepakt beneden op mijn verjaardag. Maar ik bleef hopen, ik wilde je zo graag. Liever dan een nieuwe fiets, een barbiehuis of een puppy.

Mijn geduld werd beloond, want na bijna negen jaar wachten kreeg ik je dan eindelijk. Je was heel klein, je had donker golvend haar en keek me aan met grote ogen. Je was mijn kleine baby-broertje, van wie ik zo van had gedroomd. Vanaf de eerste seconden was ik al dol op je.

Ik was de meest trotse grote zus ter wereld. Ik hield zélfs mijn spreekbeurt over je. En hoe onaardig je soms ook tegen me kon doen, het maakte me allemaal niet uit. Ik kon hele dagen met je spelen en knuffelen. Ik las je voor en keek televisie met je.

Inmiddels ben je niet meer zo babyachtig. Je fietste laatst op mijn fiets en jouw schoenen zijn me veel te groot. Je volgt me op Instagram en je speelt niet meer buiten, je maakt ‘vlogs’ en kookt soms zelfs voor me. Maar toch zal je altijd mijn kleine babybroertje blijven, hoe groot je ook wordt. En ik zal altijd jouw grote zus blijven, jouw trotse grote zus.

Lief klein groot broertje, je was het wachten meer dan waard.

 

4 Comments Broertjesdag

 1. Kimberly 30 september 2014 at 22:42

  Zo lief!

  Reply
 2. mama 30 september 2014 at 22:44

  Iedereen is maar wat jaloers op Morten om zo’n lieve zus te hebben. Je bent een kanjer!

  Reply
 3. jesssica van halderen 1 oktober 2014 at 15:01

  Wat heb je dit weer mooi opgeschreven! !

  Reply
 4. Broertje 2 oktober 2014 at 20:30

  Birgit, tranen in mijn ogen! Xxx je lieve kleine broertje!

  Reply

Plaats een reactie