Schrijven is schrappen

Schrijven is schrappen is een bekend schrijfdogma. Met dit op het oog vond ik mijn nieuwe hobby. Black-out poetry. ‘Per ongeluk’ kwam ik op de site van Austin Kleon, dé black-out artist. Ik had eigenlijk nog niet eerder van black-out poetry gehoord, maar ik raakte direct gefascineerd. Ik pakte een krant, een zwarte stift en ik had een nieuwe hobby te pakken.

Black-out poetry is het schrappen van woorden uit een tekst, bijvoorbeeld een krantenartikel, waardoor je nog een paar woorden overhoudt die samen een gedicht vormen. Het is enorm verslavend en binnen een mum van tijd zie je werkelijk óveral een gedicht in. Ik heb al drie kranten en twee tijdschriften gehad en mijn zwarte stift is inmiddels weer aan vervanging toe, maar het levert iets prachtigs op. Hier onder vind je de resultaten van míjn black-out poetry.

image1

image2

image3

image4

image5

Wat vind jij van Black-out poetry?

 2 Comments Schrijven is schrappen

 1. La Bella Fleur (@Labellafleur) 13 november 2014 at 20:01

  Wat een onzettend gaaf en bijzonder
  iets! Hier had ik nog nooit van gehoord!
  Ik ga het van het weekend eens proberen, leuk:)!

  Reply
  1. Birgit 13 november 2014 at 20:58

   Tof hè. Ben benieuwd naar de resultaten!

Plaats een reactie