Soppende huismoeders bij Fifty Shades

Ik herinner me nog goed toen ik de eerste huismoeders met het schaamrood op de kaken zag lezen. Fifty Shades of Grey, het eerste boek uit de erotische trilogie van E.L. James. Giechelend lazen ze over de wilde SM-avonturen van Mr. Grey en Anastasia. Hoe hij haar vastbond, hoe hij haar bevredigde. Ik heb het zelfs schoolmeisjes het zien lezen voor hun lijst. En dat in het openbaar. Mét rooie oortjes.

Na het lezen van de boeken was het tijd voor een Do-It-Yourself. Hier speelde de lingerie- en sekswinkels goed op in. Zo kwamen er verschillende Fifty Shades of Grey seksartikelen op de markt en moest mannelijk Nederland zich overgeven – of juist niet ;).

B9pIj6MCEAAAJSK.jpg-large

Toen kwam de film. Iedere vrouw had al haar ideale Christian Grey in haar hoofd. Het werd Jamie Dornan, maar dat was voor veel vrouwen een grote teleurstelling. Hij was niet sexy en mysterieus. Niet genoeg, Mr. Grey. Uiteindelijk weerhield dat geen enkele vrouw om kaartjes ver van te voren te bestellen voor de film. Ook het feit dat de recensies er niet om liegen – ik heb zelfs al de kop “zaaddodend” voorbij zien komen – kon geen enkele vrouw bekeren. De film is namelijk al lang en breed uitverkocht.

Gisteren was de première en sindsdien zie ik allerlei schunnige berichten voorbij komen op de sociale media. Vrouwen die tijdens het kijken van de film bijna ‘van hun stoel af gleden’ en ontzettend ‘geil’ er van werden. Ik verzin het niet, zoek maar eens op #FiftyShadesOfGrey.

Ik zie het al voor me. Hele zalen vol met soppende huismoeders en dat ik dan lekker met m’n Pathé Unlimited na die vrouwen kom, als er een andere film draait. Ik hoop maar dat ze een zeiltje over de stoelen leggen.

Heb jij je kaartje al gereserveerd?

11 Comments Soppende huismoeders bij Fifty Shades

 1. jolienvs 12 februari 2015 at 21:43

  Ik vond de film echt wel goed! En zeker geen teleurstelling wat Jamie Dornan betreft, INTEGENDEEL. Nu ga ik dus ook de boeken lezen. ;)

  Reply
 2. Renee Raadsheer 13 februari 2015 at 22:08

  Ik ben woensdag naar de film geweest, alleen omdat mijn beste vriendin hier heen wou. Ik had totaal geen beeld van wat ik moest verwachten ik heb de boeken namelijk niet gelezen, maar als het boek niet zo’n hype was geweest was de film dat ook niet dat weet ik zeker. Die vent vind ik totaal niet aantrekkelijk maar buiten dat om en buiten de SM zooi om vond ik de film goed, mensen zeggen dat er geen verhaal in zit maar wie dat zegt moet misschien even nog een keer kijken of lezen. Het is totaal geen slechte film maar alleen totaal overhypt.

  Reply
  1. Birgit 15 februari 2015 at 14:12

   Grappig om te horen! Ik denk dat ik misschien toch maar ga kijken uit nieuwsgierigheid.

 3. Ginny 17 februari 2015 at 19:47

  Superleuk en levendig geschreven!

  Reply
 4. arianekuijt 6 maart 2015 at 16:06

  Ik werk bij Pathé en wanneer ik bij de zaal van Fifty Shades sta, zie ik ook het één en ander voorbij komen qua bezoekers. Wat onwijs veel diversiteit zit er in die zaal, bizar (vaak zie je al aan bezoekers naar wat voor film ze gaan, bij deze word ik vaak verrast). Vooral door dit soort films wordt mijn werk ontzettend leuk!

  Reply

Plaats een reactie