Boekenweek: vijf tips

Morgen, zeven maart, start de tachtigste editie van de Boekenweek. Ditmaal schreef Dimitri Verhulst rondom het thema waanzin, het boekenweekgeschenk: De zomer hou je ook niet tegen. Bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je het geschenk. Het boekenweekessay Waanzin in de wereldliteratuur is geschreven door Pieter Steinz en te koop voor slechts €2,50.

Zoveel boeken, zoveel keuzes. Wat te kopen deze week? Ik zet vijf aanraders (zowel nieuwe als oude boeken) voor je op een rijtje:

1. (De Dikke) Steinz, Gids voor de wereldliteratuur – Pieter en Jet Steinz €34,95

[row_fluid][one_fourth]Steinzgidsvoordewereldliteratuur[/one_fourth][three_fourth]

De dikke Steinz is een gids door de wereldliteratuur. Wat te lezen na Koch’s Het Diner, of een ander favoriet boek. Steinz helpt je daarbij. Ze besteden aandacht aan 416 auteurs uit 26 taalgebieden en 104 meesterwerken.
Een must voor de echte boekenliefhebber.[/three_fourth][/row_fluid]

 

2. Schrijven Kreng! – Lisette Jonkman €15,-

[row_fluid][one_fourth]9200000030255223[/one_fourth][three_fourth]”Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.” Schrijven Kreng is een enthousiasmerend, vrolijk boek vol schrijftips en trucs. Jonkman, schrijfster van een succesvolle chicklit, deelt op een persoonlijke manier tips, adviezen en blunders uit eigen ervaring.
Een must voor de debutant in spé (die misschien wel droomt van een kaartje voor het boekenbal?)[/three_fourth][/row_fluid]

 

3. Vertedering – Jamal Ouriachi €19,95

[row_fluid][one_fourth]9200000010047158[/one_fourth][three_fourth]Dit prachtige boek heb ik ontdekt tijdens de Jonge Schrijversavond. Het is een meeslepende roman over een simpele postkamermedewerker die een nogal troosteloos leven lijdt. Het idee van een grote liefde heeft hij jaren geleden eigenhandig aan stukken geslagen. Maar als hij in de buurt van zijn werk een mand jonge katjes vindt, raakt hij onverwacht bevangen door vertedering.De postkamermedewerker durft weer te dromen van een grootser leven — maar in zijn geval is dat niet zonder gevaar. Een pijnlijke maar prachtige zoektocht naar de vraag: waarom doen we wat we doen?
Een must voor de lezer die graag meespelende romans leest. [/three_fourth][/row_fluid]

 

4. Magdalena – Maarten ’t Hart €19,99

[row_fluid][one_fourth]9200000036222644[/one_fourth][three_fourth]Het langverwachte boek van Maarten ’t Hart over zijn moeder ‘Na mijn dood,’ zei de moeder van Maarten ’t Hart vaak, ‘kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.’ Daarom heeft ’t Hart in zijn werk zijn moeder zo veel mogelijk uit het zicht gehouden, waardoor een enigszins vertekend beeld van zijn jeugd ontstond. Nu zijn moeder in 2012 is overleden, kan Maarten ’t Hart alsnog de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpen, aldus een leemte in zijn autobiografie opvullend.
Een must voor de liefhebber van de boeken van Maarten ’t Hart. [/three_fourth][/row_fluid]

 

5. Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck €19,95

[row_fluid][one_fourth]pb-5424405c69041.png[/one_fourth][three_fourth]Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.
Een must voor de lezer die van boeiende meeslepende en prachtige Vlaamse dialogen houdt.[/three_fourth][/row_fluid]

 

Ren snel naar de winkel (jawel, de winkel. Ga eens naar de boekhandel op de hoek, een boek kopen is namelijk een ervaring.) en schaf een boek aan. Niet perse omdat het boekenweek is, of vanwege het boekenweekgeschenk, maar gewoon omdat lezen hartstikke leuk is.

3 Comments Boekenweek: vijf tips

  1. A CUP OF MEDICINE 13 maart 2015 at 21:06

    Bedankt voor je tips! Ik ga morgen gewoon naar de winkel, snuffel tussen alle boeken en zie wel wat ik meeneem (hopelijk niet te veel, vind mijn bankrekening wat minder leuk haha)

    Reply

Plaats een reactie