Verleiding

Al fietsend door de stad moet ik verschillende verleidingen weerstaan. In die twee kilometer die ik van school naar huis fiets, kom ik langs talloze reclameborden van de fastfoodgigant met de lekkerste kipnuggets op aarde. Als ik hier rechtsaf ga kan ik even een kip negen met zoetzure saus naar binnen werken.

Nee, ik moet sterk zijn, dus ik fiets door. Ik fiets langs alle horecagelegenheden, langs alle Nutella winkeltjes (waar Amsterdam opeens bomvol van staat), zelfs als ik langs de Albert Heijn fiets denk ik nog aan een heerlijke reep Tony Chocoloney Caramel Zeezout. Zal ik stoppen?

Opnieuw ben ik sterk. Ik trap door, snel richting de pont. Eenmaal bij de pont aangekomen moet ik veertien hele minuten wachten. Ik kijk naar rechts en zie de Subway lonken.

Mijn honger en verlangen naar vies, vet eten is zo intens groot. In een moment van totale verstandsverbijstering zet ik mijn fiets op slot en loop ik richting de Subway. Voor de deur twijfel ik nog even, maar de geur van Chicken Teriyaki op een Cheese & Oregano broodje met pittige kaas, alles er op behalve olijven en augurken en knoflooksaus komt me tegemoet. Alsof ik op een roze wolk zweef loop ik de zaak binnen en bestel mijn favoriete broodje. Een paar minuten later sta ik buiten. Ik pak mijn fiets, loop richting de pont en zet mijn tanden in dit stukje hemel.

Oh god. Ik ben zo zwak.

IMG_2208-1

13 Comments Verleiding

 1. jolienvs 22 maart 2015 at 20:05

  Ik ben de zwakste persoon op aarde, no worries!

  Reply
 2. jinmin93 23 maart 2015 at 04:44

  Hahaha geweldige post! Ik ben daar zelf ook zo slecht in! :( Je hebt je best gedaan!

  Reply
 3. diana 23 maart 2015 at 14:37

  haha heel leuk geschreven. ik ben ook zoo zwak.

  Reply

Plaats een reactie