Jekkers en Jeroen

Na veertien jaar van afwezigheid is Jekkers terug op de planken. Samen met goede vriend en collega Jeroen van Merwijk spelen zij de voorstelling Jekkers en Jeroen. Het is niet de eerste keer dat de twee vrienden samen een programma maakten. In 1998 stonden ze met ‘Twee artiest voor één geld’ ook al samen op de bühne.

Na het spelen van een paar try-outs, waar ik er één van bijwoonde, hebben de mannen twee dagen geleden aangekondigd dat ze nu de theaters in grote steden in gaan met hun voorstelling. En dat is maar goed ook.

Vrijheid, filosofie, poëzie en verschillen tussen boezemvrienden, dat is de basis van de show. Arbeiderszoon Jekkers vertelt hoe de vriendschap ontstond tussen hem en de bijna elitaire Van Merwijk. Samen laten ze met nieuwe liedjes, verhalen en dialogen zien wat hun verschillen en wat hun overeenkomsten zijn.

Jekkers kan lullen als brugman en het is heerlijk om naar hem te luisteren. Over zijn leven in Spanje, zijn jeugd, zijn ex-vriendinnen en over de tijd toen hij (naar eigen zeggen) nog écht bekend was. Tussen de liedjes en leuke verhalen s zit er ook een serieuze noot in de voorstelling. Van Merwijk houdt een rede over vrijheid en wat vrijheid voor hem nou precies inhoudt. Ook de verschillende gedichten passeren de revue. Vooral de monologen zijn erg goed, maar de kracht van de voorstelling zit in de liedjes.

De drie uur durende voorstelling mist af en toe de snelheid en sommige grapjes mogen weg gelaten worden. Maar dat wordt door de vingers gezien, want van mij had de voorstelling nog wel langer mogen duren.

Wil je deze fantastische voorstelling bij wonen? Klik dan hier voor de speellijst van Jekkers en Jeroen.

 

 

2 Comments Jekkers en Jeroen

  1. My Little Happiness 23 maart 2015 at 19:28

    Grappig ik hou echt van Harrie Jekkers, een geweldige vent vind ik dat! Helaas zijn de voorstellingen bij mij in de buurt al uitverkoch tik was heel erg benieuwd naar deze voorstelling. Bedankt voor jou mening hierover :-)

    Reply
    1. Birgit 24 maart 2015 at 14:43

      Wat jammer zeg. Ik vind Harrie Jekkers ook echt een geweldige vent. :)

Plaats een reactie