The Sound of Music

Een prachtige heldere stem, kaarsjes, kruizen en nonnen, zo opent The Sound of Music, de werelberoemde musical uit 1959, die nu door Albert Verlinde Entertainment op de planken wordt gezet. Het is een voorstelling die sterk in elkaar zit, met een ontzettend sterke cast. Ondanks het gedateerde verhaal vraagt deze voorstelling om weinig vernieuwing.

The Sound of Music vertelt het bekende verhaal van Maria (Anouk Maas), die zich niet kan aanpassen aan het leven in het klooster. Zij krijgt de opdracht van Moeder Overste (Maaike Widdershoven) om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. De zeven kinderen van Kapitein Von Trapp leven onder een streng regime met weinig liefde en creativiteit. Wanneer de Kapitein van huis is laat Maria de liefde en creativiteit weer opbloeien in huize Von Trapp. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker.

Maaike Widdershoven is een zeer overtuigende Moeder Overste, haar loepzuivere stem raakt, iedere noot opnieuw. Maar ook Anouk Maas, die hiervoor nog straalde als Lisl, is een frisse Maria. Een mooie, vrolijke volwassen vrouw die haar jeugdigheid nog lang niet is verloren. Ad Knippels biedt een mooi tegengewicht als de stugge Kapitein von Trapp.

De sterren van de voorstelling zijn zonder twijfel de zeven kleine Von Trappjes. Ze stelen de show met hun zuivere stemmen, overtuigende spel en danskwaliteiten. De kleine Gretl heeft een hoog ‘AAAH’ gehalte en Brigitta von Trapp is heerlijk bijdehand. Vajèn Bosch neemt de rol van Liesl op zich en doet dat met veel bravoure. Vajèn zingt loepzuiver, danst formidabel en de chemie met Martijn Vogel, die de rol van Rolf op zich neemt, is voelbaar in de zaal. Ellen Evers vertoont de rol van Barones Schräder. Haar timing van zang en spel zijn verfrissend op het podium, zeker in combinatie met Rein Kolpa die de rol van Max Dettweiler speelt.

De ‘omwenteling’ na de pauze kwam voor mij als verrassing. Natuurlijk wist ik van de invloeden van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt af. Maar de scènes na de bruiloft kon ik mij niet herinneren. Achteraf bleek dat ik als kind de film nooit af heb gezien, (misschien eerder stopgezet door een overbezorgde (groot)ouder?) dus dat stuk was voor mij helemaal nieuw. Grappig, zo was de musical voor mij dus ook nog vernieuwend.

The Sound of Music is een prachtige feel-good musical die tegelijkertijd zoveel méér is dan slechts een feel-good musical. Al is het alleen al voor de prachtige liedjes, deze musical mag je zeker niet missen!

CAST:
Anouk Maas – Maria Rainer
Ad Knippels – Kapitein von Trapp
Maaike Widdershoven – Moeder Overste
Rein Kolpa – Max Dettweiler
Ellen Evers – Barones Schräder
Vajèn van den Bosch – Liesl
Martijn Vogel – Rolf

Bron: http://www.albertverlindeentertainment.nl/thesoundofmusic/

3 Comments The Sound of Music

  1. Renee Raadsheer 30 maart 2015 at 10:27

    Super leuk om dit te lezen, ik ben er zelf ook al naar toe geweest omdat er een vriendin van mij in speelt. Vajèn is een geweldige Liesl en de von Trapp kinderen zijn inderdaad goed. Het verhaal is prachtig en de cast is geweldig! X

    Reply
    1. Birgit Roobol 30 maart 2015 at 11:11

      Oh wat leuk zeg! Ik kende toevallig ook een van de Von Trappjes!

Plaats een reactie