Game of Thrones: Winter is coming

Let op: spoiler alert!

Het is eindelijk zo ver. 13 april. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Ben je er klaar voor? Kun je dat ooit echt zijn? Na 43 weken is het dan eindelijk zo ver, Game of Thrones is terug. Vandaag kunnen we eindelijk genieten van seizoen 5. Zou de winter dan echt bíjna daar zijn? En welke karakters zullen dit keer het einde van dit seizoen niet halen?

De finale van seizoen 4 is alweer tien maanden geleden en Game of Thrones is een serie waar je je volle aandacht bij moet houden. Zoveel karakters, zoveel landen, zoveel verhaallijnen, zoveel doden. Mijn geheugen moet even opgefrist worden. Wie zijn er ook alweer gestorven? En waar zijn Jon, Daenerys, Arya en Tyrion ook alweer gebleven?

Ik geef je een aantal tips hoe je je geheugen kan opfrissen, zonder seizoen 4 helemaal opnieuw te bekijken. Zodat je zo snel mogelijk van de beste serie op dit moment kan genieten.

Schermafbeelding 2015-04-13 om 13.50.39

VALAR MORGHULIS
An illustrated guide to all 456 deaths in “Game of Thrones”

The Washington Post heeft een prachtig overzicht gemaakt van alle doden. Inmiddels zijn dat er al 456. Over iedere dood wordt voldoende informatie gegeven mét foto’s, zodat je je alles weer kunt herinneren. Ook geven ze informatie over wie het meest heeft gemoord, waar de meeste zijn vermoord en in welke seizoenen de meesten zijn vermoord. WHO’S NEXT?

Het YouTube account Gawker maakte deze bovenstaande video. In deze video wordt precies laten zien waar we zijn gebleven. In slechts twee minuten zie je alles wat je moet weten, inclusief de wereldkaart waarop je kan zien waar ieder personage zich bevindt. Zo weet je precies wat er is gebeurd en kan je verder met het kijken van seizoen vijf.

o-GAME-OF-THRONES-SEASON-4-facebookRecap: Game of Thrones
Waar waren we gebleven?

Ook onze eigen Volkskrant heeft een overzicht gemaakt. Ze hebben een duidelijke beschrijving gemaakt van alles wat er nu speelt. Ook geven ze een korte vooruitblik op wat we dit seizoen kunnen verwachten. Haroon Ali (schrijver van dit artikel) zal de komende tien weken Game of Thrones recaps blijven schrijven voor de Volkskrant. Houd het in de gaten!

Deze video is niet zo zeer om je geheugen op te frissen, maar hij was gewoon té leuk om niet te delen. Hilarisch!

Ik hoop dat jullie de tips leuk en handig vonden. Mijn geheugen is in ieder geval opgefrist en ik kan niet wachten tot ik straks voor de televisie zit. Ik hoor het muziekje alvast in mijn hoofd en ik hoop dat alle karakters de eerste aflevering doorkomen.

 

Ga jij vanavond kijken?

3 Comments Game of Thrones: Winter is coming

 1. Laura - Dagelijkse hap 13 april 2015 at 15:07

  Eindelijk!! :D Pure liefde <3 Heb toevallig nu en TAG van GoT online staan :)

  Reply
 2. Nick 13 april 2015 at 15:55

  Kijk, daar heb ik iets aan. Bedankt!

  Reply
 3. Lisanne 13 april 2015 at 20:15

  Yeah! Cool! Hier zijn de eerste vier afleveringen van seizoen 5 inmiddels al bekeken, hihi. Leuke tips geef je. :)

  Reply

Plaats een reactie