Om te gieren

Gehuld in het zomers wit vertrek ik met gierende banden richting de ArenA. Mijn bloemenketting zou ik later wel om doen. In tegenstelling tot vele anderen was het wat minder opzichtig dat ik die avond zou gaan dansen op ’s Neerlands grootste hits.

In de metro durf ik dan eindelijk mijn bloemenkrans om te hangen. Op dat moment stapt een groep dronken mannen binnen. Ze kijken naar mij, mijn nichtjes, mijn tante en mijn moeder. Allemaal hebben we dezelfde gekleurde bloemenkrans om. “Hé, gaan jullie ook naar de Toppers?” roept één van de mannen joviaal. “Nee,” antwoord ik luchtig, “we gaan naar een begrafenis.” Geschrokken kijkt de dronken man me aan. “Oh, van wie dan?”. Alsof hij me kent. “Van Joop,” zeg ik grappend. “Was Joop zo vrolijk dan?” “Ja,” zeg ik. “Joop is een echte Topper.” Mijn gezelschap lacht, de sfeer zit er goed in.

Dan komen we aan in een hysterisch volle ArenA. De opening is ruim een kwartier later dan gepland, maar het blijven diva’s en die zijn nou eenmaal fashionably late. De outfits van de dames zijn weer om te gieren, maar wat is het gezellig. De ArenA stond op zijn kop. Iedereen zong de longen uit zijn lijf, behalve dan die twee chagrijnige oudjes op de hoek van onze rij. Ik heb nog nooit iemand zo chagrijnig gezien, maar dat terzijde.

Tot de grote verbazing van mijn gezelschap kan ik bijna ieder liedje meezingen. Van Hazes tot Clouseau, van Willeke Alberti tot The Village People, van De glimlach van een kind tot Kleine wasjes, grote wasjes en nog zoveel meer. Maar toen Gerard Joling in een hysterische witte verenmantel op kwam (zelfs op zijn microfoon zaten veren) was mijn avond compleet.

Toen we dan eindelijk in de metro zaten had ik er geen kracht meer voor, maar het was weer om te gieren. Volgend jaar weer?!

2 Comments Om te gieren

  1. Jinnie93 26 mei 2015 at 03:37

    Wat lijkt me dat een heerlijke feelgood belevenis. Mijn moeder gaat volgend weekend,die gaat de tijd van haar leven hebben :) Leuk geschreven!

    Reply
    1. Birgit 26 mei 2015 at 15:34

      Dankjewel! Wens je moeder maar veel plezier van me!

Plaats een reactie