10 dingen die je beter niet kan zeggen tijdens een date

Of je nou een man of een vrouw bent: er zijn bepaalde dingen die je beter niet kan zeggen tijdens een date. Deze 10 dingen kun je in ieder geval maar beter niet zeggen.

 1. Verhalen vertellen over vrienden, inclusief namen, die de ander niet kent. “Dus ik zei tegen Shannen dat ze dat beter niet kon doen. Maar ja, ze had al met Johan gezoend, terwijl ze dus een relatie had met Ricardo. Heel ongemakkelijk allemaal. Maar ik zat daar dus tussen en ik had geen idee wat ik moest doen. Ik wilde eigenlijk Lotte bellen, maar ja die zou zóóó boos worden op Johan, dus dat kon ik eigenlijk ook weer niet maken.” Na het noemen van de naam Shannen was hij namelijk al afgehaakt.
 2. Haar complimenteren over haar snor. Tenzij ze Conchita Wurst heet natuurlijk.
 3. Toegeven dat je stiekem op je teennagels kauwt en navelpluisjes op je nachtkastje bewaart.
 4. “Oh studeer je verpleegkunde? Ik heb een hele hardnekkige schimmel op mijn rug, misschien kun je daar straks even naar kijken.”
 5. Beginnen over je LARP-weekend van vorige week. Het kan haar echt niets schelen dat je dit weekend de troon hebt veroverd van Baron Zephaniah.
 6. Zeggen dat je even naar het toilet moet. En dat hij zich echt geen zorgen hoeft te maken, omdat je waarschijnlijk best lang weg bent. Je kampt namelijk al enige tijd met constipatieproblemen. “Trouwens, die risotto ziet er echt heerlijk uit.”
 7. Openlijk en trots vertellen dat je lid bent van Scientology, of elke andere sekte. En haar dan ook nog eens proberen te overtuigen van die geweldige leer van Ron L. Hubbard of iedere andere gek. CREE-PY!
 8. Je gebit ontbloten, het vervolgens in het gezicht van je date duwen en vragen of er iets tussen je tanden zit. Heel erg ongemakkelijk.
 9. “Ik zat al de hele avond te denken: je lijkt op iemand. Maar nu weet ik het! Op Sieneke! Van Sjalaliesjalala! Ken je dat liedje?”
 10. “Zullen we de rekening splitten?”

PS: Deze regel treedt slechts in werking als het een leuke date is. Mocht hij of zij verschrikkelijk zijn, zeg het dan vooral wél.

13 Comments 10 dingen die je beter niet kan zeggen tijdens een date

 1. Anouk 28 mei 2015 at 15:18

  *Spuit deo op* Wil je ook een beetje?

  Reply
  1. Birgit 15 december 2015 at 13:27

   Awkwaaaaard!

  1. Birgit 15 december 2015 at 13:28

   Thanks! X

  1. Birgit 15 december 2015 at 13:27

   Dankjewel! :)

 2. Sabine 15 december 2015 at 14:23

  Hahaha grappig! Die laatste trouwens zal wel serieus gezegd worden denk ik ;)

  Reply
  1. Birgit 16 december 2015 at 12:12

   Ik denk het wel, Sabine. Maar stiekem ben ik nog een beetje ouderwets. Tweede date wil ik best betalen, maar vind het stiekem toch wel aantrekkelijk als de man het voor zijn rekening neemt!

 3. Joyce 15 december 2015 at 15:30

  Haha, hoe kom je er toch op?
  Hoop niet dat je al deze dingen ooit hebt meegemaakt!

  Reply
 4. Mariska 15 december 2015 at 16:38

  Ik ga niet binnenkort op een date maar vond dit toch wel geweldig om te lezen! Hopelijk niet allemaal gebaseerd op eigen ervaring?

  Reply
  1. Birgit 15 december 2015 at 17:34

   Helaas zijn de wilde date avonturen mij bespaard gebleven! Dit is gewoon een dosis fantasie, maar ik kan me voorstellen dat je hier flink op afknapt, hahaha.

 5. Iris 14 april 2016 at 09:07

  Haha oh god, ben ik even blij dat dit mij allemaal nog nooit overkomen is!

  Reply
 6. Mariska 14 april 2016 at 09:55

  Hahaha, geweldig! Daten kan soms echt hilarisch verkeerd lopen.

  Reply

Plaats een reactie