Voor altijd 29; een vloek of een zegen?

Waar Benjamin Button steeds jonger werd, blijft Adeline Bowman (Blake Livelyvoor eeuwig 29 jaar. Eigenlijk is Adeline al 107 jaar oud, maar door een wonderlijke gebeurtenis ziet er nog steeds uit als de prachtige jongedame die ze 78 jaar geleden was. De blonde schone wordt geen dag ouder. Het zorgt ervoor dat de 107 lentes jonge vrouw moet blijven verhuizen en steeds een andere naam aan moet nemen om argwaan van de Amerikaanse veiligheidsdienst te vermijden. Pas als ze Ellis (Michiel Huisman) tegen het lijf loopt kan ze niet langer vluchten.

ADALINE2

Toen ik zag dat één van Nederlands knapste mannen zou schitteren naast de mooie Blake Lively wist ik dat ik deze film moest zien. Natuurlijk hoeft hij zich niet meer te bewijzen, maar het is toch benoemenswaardig hoe sterk Huisman overeind blijft naast zo’n ervaren rot in het vak als Harrison Ford. Zijn engels is magnifiek, zijn acteerspel is uitstekend en geloofwaardig. Het zal niet dé grote Hollywoodproductie van Huisman worden die hem onsterfelijk maakt, maar je moet ergens beginnen. Die sexy-zwijmel-look heeft hij in ieder geval goed onder de knie.

Ook Blake Lively zet een sterke en geloofwaardige Adeline Bowman neer. Ondanks haar jeugdige uiterlijk  wekt ze het gevoel dat er daadwerkelijk een oude vrouw in beeld is. Zij het met taal, zij het met kennis ook in het stille spel is ze overtuigend. Ook de flashbacks zijn erg mooi en scheppen een melancholisch beeld over het leven wat Adeline moest lijden. Verder ziet Lively er waanzinnig uit, zoals altijd. De outfits, de make-up en kapsels zijn door een ringetje te halen.

Maar Harrison Ford spant de kroon met zijn acteerprestaties. The Guardian schrijft zelfs dat ze hem in 22 jaar nog niet zo goed hebben gezien. Zijn emoties zijn weergaloos en de pijn die William (Harrison Ford) voelt is voelbaar in de zaal.

ADALINE3

De scènes worden geregeld onderbroken door mooie flashbacks en prachtige nachtelijke beelden van San Francisco. Natuurlijk is de film een tikkeltje cliché. De oubollige voice-overstem is een dooddoener en je moet van het romantische gezwijmel, zullen-we-nou-wel-of-niet en de nodige drama houden. De plottwist komt niet als verrassing, waardoor de film zich af en toe op Nicholas-Spraks-terrein begeeft, maar is dat perse negatief? Ik houd er wel van.

ADALINE1

Is het eeuwige leven echt waar we van dromen? The Age of Adeline laat zien dat de eeuwige jeugd eerder een vloek dan een zegen is. Hoe ga je om met mensen waarvan je houdt, terwijl je weet dat je ze gaat overleven?

Untitled-3

 

 

 

 

 

Wil jij the Age of Adeline zien?

Bron: Lionsgate

8 Comments Voor altijd 29; een vloek of een zegen?

 1. Jolien 19 juni 2015 at 12:00

  Ik heb hem ook gezien en vond het een mooie film! Blake speelt inderdaad geweldig. En hoewel ik graag voor eeuwig zou blijven leven, toont de film dat het eigenlijk hartverscheurend zou zijn.

  Reply
  1. Birgit 19 juni 2015 at 12:09

   Wat mij betreft mag Blake echt vaker hoofdrollen krijgen, want ze doet het goed. En wat dat eeuwige leven betreft, je hebt helemaal gelijk Jolien. Het lijkt me enerzijds geweldig om eeuwig te blijven leven, omdat dan niets meer onmogelijk is. Je kan overal naartoe reizen, hele bibliotheken leeg lezen, heel veel films zien en heel veel leren, maar is dat wel zo veel waard als iedereen om je heen sterft? Ik denk het niet.

 2. Evelien 19 juni 2015 at 13:09

  Ik ben echt super benieuwd naar de film. Ook omdat Michiel Huisman er in speelt natuurlijk ;-).

  Reply
 3. Suzanne 19 juni 2015 at 18:18

  Het lijkt me echt een prachtige film om te zien! Mooi geschreven.

  Reply
  1. Birgit 19 juni 2015 at 18:43

   Dankjewel Suzanne! Het is echt een aanrader. :)

 4. Iris 20 juni 2015 at 01:03

  Ik ga hem meliaschien morgen zien (lees: als ik Date kan overtuigen, hahah)

  Reply
  1. Birgit 20 juni 2015 at 20:15

   Ooh, altijd spannend. Laat me weten of het je is gelukt, haha. Ik heb ook mijn vriend meegelokt!

Plaats een reactie