Oh Oh Scheveningen

Tussen de opblaasborsten en anabolen baan ik mijn weg over het strand, op zoek naar een goed plekje. Ik ben op Scheveningen; ooit één van de mooiste badplaatsen van Nederland. Vandaag de dag staat er een stralend bord dat me vertelt dat de pier in 2015 weer in volle glorie opengaat. Hij staat er nog steeds vervallen bij. Nadat mijn voetzolen zijn gesmolten door het snikhete zand heb ik eindelijk een nog-niet-bezet stukje zand gevonden. Ik drapeer mijn handdoek op het zand, trek mijn jurkje uit en ga liggen.

Mijn favoriete onderdeel aan het strand is mensen kijken. Vooral in Scheveningen is dat ‘errûg’ leuk. Al het Oh Oh Cherso publiek op één hoop zand. Er is maar één regel: zien en gezien worden. Je trekt je kleinste nietsverhullende bikini aan, je haar in de krullers, een grote zonnebril op en bakken maar. Die gespierde Haagse Adonis verschijnt vanzelf. Voor de jongens geldt ongeveer hetzelfde. Zij trekken een flitsende zwembroek aan, smeren zichzelf in met zonnebrand met een glittertje en een tanmaximizer, draaien harde muziek en kijken naar het vrouwelijk schoon dat rond paradeert met neptieten in te kleine bikini’s.

Een oranje gekleurde jongen vet zichzelf in met een frituurvet-achtige substantie: “Soow en nou lekkâh bakke” hoor ik hem zeggen. Een meisje met een, volgens mijn vader, ‘if-your-short-is-trying-to-eat-your-ass-maybe-it’s-too-short-short’ banjert door het zand met een blikje Vodka Redbull. Lekker verfrissend. De zilte zeelucht is vervangen door een zoetige wietgeur. Vlak voor mijn handdoekje speelt zich zelfs een heuse Tinderdate af. Zij heeft een vriendin meegenomen, hij een vriend. Ik zie het meisje krampachtig lachen. Ze houdt al tien hele minuten haar buik in. “Vol houden,” sist haar vriendin. “Zo lijken je borsten groter.”

Nadat ik het zand zat ben, ga ik verder mensen kijken op het terras. Ik zie twee meisjes poseren en een foto voor Instagram maken. Met hun armen drukken ze hun borsten bij elkaar, is leuk voor de jongens giechelen ze. Op de VIP-ligbedjes zie ik een meisje liggen die een zonnebankbruin Anabooltje aan de haak heeft geslagen. Samen lurken ze uit uit een fles Belvedere Vodka. Hij kijkt haar liefkozend aan. “Is tog pragtâg dit. Lekkâh weertje, lekkâh drankie.”

Als ik alle Jokertjes, Barbies en Matsoe Matsoe’s heb gezien stap ik op. Ik klop het zand van mijn benen en stap in de tram richting Den Haag Centraal. Ik spreek met mezelf af; mocht ik ooit inspiratieloos zijn, dan ga ik weer terug naar Nederlands eigen Starbeach. Typetjes genoeg.

5 Comments Oh Oh Scheveningen

 1. Yolanda 6 juli 2015 at 17:08

  Geweldig!!!! Ik zie het voor mij……

  Reply
  1. Birgit 6 juli 2015 at 22:47

   Leuk om te horen!

 2. arianekuijt 6 juli 2015 at 20:49

  Haha, leuk geschreven. Wel jammer dat ik daar een paar dagen geleden ook lag, hopelijk zag je mij niet als een typische Scheveningse :(

  Reply
  1. Birgit 6 juli 2015 at 22:47

   Wees maar niet bang hoor; ik heb je niet aangezien voor Barbie!

 3. Mies Huibers 7 juli 2016 at 11:40

  Geweldig stukje maar ik geloof niet dat ik me er zo zou kunnen vermaken als jij. Voor mijn yolo zijn dit soort uitstapjes gepasseerde stations.

  Reply

Plaats een reactie