Jurassic World: We need more teeth

22 jaar na het verschijnen van de baanbrekende film Jurassic Parc is daar nu Jurassic World. Dit keer geen Spielberg achter de camera’s, maar toch aanwezig als uitvoerend producent. De dino’s zijn terug en het park is open…

Zach (Nick Robinson) en Gary (Ty Simpkins) zijn twee broertjes die door scheidingsproblemen voor een paar dagen naar Jurassic World worden gestuurd waar hun tante Claire (Bryce Dallas Howard) leidinggevende is. Ze moet nog een ‘paar dingen’ afhandelen en heeft een assistent er op uitgestuurd om haar neefjes te vermaken in het gigantische pretpark, inclusief monorail, Hilton-hotel, voorstellingen en attracties, gelegen op Isla Nublar.

jurassicworld2

Ondanks het ruime aanbod aan deze uitgestorven diersoort, beginnen de dino’s te vervelen onder het publiek. ‘We need more teeth,’ horen we herhaaldelijk voorbij komen. Daarom is er een nieuwe dino ‘gemaakt’. Deze mega-dino, de Indominus Rex, is met haar 15 meter groot en T-Rex eigenschappen niet bepaald een aaibaar diertje. Wie meer tanden wil, kan ze krijgen.

Owen (Chris Pratt), een ex-militair, is binnen Jurassic World de verzorger en trainer van de Velociraptors. Hij weet ze zelfs een beetje onder controle te houden. Als Claire aan Owen vraagt om eens een blik te werpen op de omheining van de Indominus Rex, blijkt dat de genetisch gemanipuleerde aanwinst slimmer is dan gedacht. Ze ontsnapt en breekt los. Alle attracties en show’s worden accuut stilgezet, vanwege de moordlustige loslopende dino. Op dat moment besluiten de neefjes van Claire off-road te gaan, met alle gevolgen van dien.

jurassicparc3

Jurassic World voldoet aan de verwachtingen. Groot, spectaculair en gewelddadig. De film is een achtbaanrit vol actie en levensechte dino’s. Het park ziet er zo gaaf uit dat je bijna wilde dat het echt bestond. (In Florida, Universal Studio’s is een ‘Jurassic Parc’ gedeelte, niet zo gaaf als in de film, maar toch zeker de moeite waard.)  Vooral de Mosasaurus maakte op mij een grote indruk. De reusachtige onderwaterdino laat zonder moeite een Great White naar binnen glijden. De show van killerwhale Shamu lijkt er opeens niets meer bij.

Jurassic World is zeker een bezoekje waard in de bioscoop, omdat het 3D-effect het extra spannend maakt. En als je uit de zaal loopt, doordrenkt van gierende adrenaline, zou je willen dat je zelf een dino had.

4sterren

 

 

 

 

 

 

Wil jij Jurassic World zien?

Bron: Universal Studio’s

Plaats een reactie