Een mens is een mens

Twee Amerikanen zijn vermoord. Alison Parker was een 24-jarige journaliste en werkzaam bij de televisiezender WDBJ7. Samen met cameraman Adam Ward interviewde Parker de voorzitter van de regionale afdeling van de Chamber of Commerce, Vicki Gardner. Tijdens het interview, live op televisie, loste een schutter acht schoten. Alison Parker en Adam Ward overleefden de schietpartij niet, Vicki Gardner raakte ernstig gewond.

Een verschrikkelijke gebeurtenis, voor zowel de familieleden als de collega’s van de slachtoffers. Maar daar is niet iedereen het mee eens, want zodra het om een Amerikaan gaat hebben mensen opeens veel minder begrip.

De jonge vrouw was verloofd en net gaan samenwonen. Ze stond aan het begin van haar carrière en had ongetwijfeld nog zoveel dromen te vervullen. Ook Adam was verloofd en in de bloei van zijn leven. Ze hadden niets te maken met IS, het Midden-Oosten, Afrikaanse burgeroorlogen, staatsschulden, armoede of oorlogen om olie. Ze waren gewoon aan het werk. Reacties op sociale media als “Ik heb geen medelijden. Amerika voert zoveel oorlogen, maken schulden en de wereld kapot. Ze verdienen het.” vind ik dan ook weerzinwekkend.

Voor mij weegt iedere moord even zwaar en is het altijd verschrikkelijk. Of dat nou die van een Amerikaanse journalist is, een IS-slachtoffer of een Afrikaans kindje. Een mens is een mens.

Plaats een reactie