Vijf tranentrekkers die je niet mag missen IV

Vandaag is het tijd voor deel vier van vijf tranentrekkers die je niet mag missen. Ik heb weer vijf prachtige films voor je op een rij gezet. Films die verrassend mooi zijn, of misschien toch nog wat voor de hand liggend, maar zéker stuk voor stuk de moeite waard.

edward

Edward Scissorhands

Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z’n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

Hier spreekt een driedubbele mega fangirl. Johnny Depp en Tim Burton is sowieso al een killercombinatie, maar ook buiten dat is deze film écht geweldig. Ik vind hem zo geweldig dat ik zelfs een heus Edward Scissorhands t-shirt bezit (yep, ik ben écht gek), maar het kan nog gekker: ik heb namelijk vorig jaar mijn intertekstualiteit paper over deze film geschreven.
Edward Scissorhands is een ontzettend mooie, ontroerende film die nog zoveel meer is dan het lijkt. De film is naast een ontroerend liefdesverhaal ook een aanklacht tegen de maatschappij waarin iedereen perfect moet zijn. Eén van mijn ultieme favorieten!

cast

Cast away

Chuck Noland (Tom Hanks) is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

Cast away is een échte klassieker die je gezien moet hebben. Een geweldig verhaal, mooi in beeld gebracht én Tom Hanks in de hoofdrol. Een echte must-see: al was het alleen maar om de volleybal. Wílsoooooooon!

the lion king

The Lion King

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Ik vind het belachelijk moeilijk om te zeggen wat mijn lievelingsfilm is. Ik heb een héle hoop mooie films gezien en een paar favorieten, maar als ik er dan écht een moest kiezen: The Lion King. Als kind keek ik deze film het liefst zes keer per dag (bij opa dan, bij papa en mama mocht het maar één keer). Mijn favoriete musical was dan ook The Lion King, die ik óók twee keer heb gezien. Deze film is zo grappig, leuk, ontroerend, mooi en lief. Als je deze film nog niet gezien hebt, stop dan wat je nu aan het doen bent, GA DIT KIJKEN!

SHAWSHANK

The Shawshank Redemption

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam ‘Red’ heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Benoemd tot de beste film allertijden. Voor mij niet de beste, maar wel een héle, héle goede. Gigantische acteurs, een supersterk verhaal, goed gefilmd. Als we het dan toch over films hebben die je niet mag missen?!

the terminal

The Terminal

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Opnieuw Tom Hanks, opnieuw een prachtige film. Zie ik daar een verband? Oók deze film is weer een pareltje. The Terminal is de perfecte balans tussen komedie en drama. Bij vlagen heb ik ontzettend hard gelachen om de leuke en grappige scènes, maar ik was ook diep geraakt door het droevige verhaal. Ga deze film zien!

Heb jij al een van de films gezien? En naar welke film ben jij benieuwd?

1 Comment Vijf tranentrekkers die je niet mag missen IV

  1. SEO 28 augustus 2015 at 18:54

    Leuke films hoor!

    Reply

Plaats een reactie