Best gelezen in augustus

Ik vind het onwijs gaaf om te zien hoe mijn blog groeit, iedere dag een beetje meer. Hoe jullie trouw mijn berichtjes lezen en er op reageren. Ook afgelopen maand hebben jullie verhalen trouw gelezen en er hele leuke, lieve berichtjes achtergelaten. Dankjewel daarvoor. Dit zijn de vijf best gelezen artikels van augustus:

Quote dood

1. In één klap

“Terwijl ik over Tommy-Boy lees hoor ik plots geschreeuw in mijn hoofd. Een luidkeels geschreeuw vol angst en verdriet dat ik, hoe graag ik ook zou willen, nooit zal vergeten. “Birgit, Birgit, oh Birgit, Kirsten is dood.” Hoe graag ik ook wil dat het stopt, het gaat niet weg. Als een melodie herhaalt het zich opnieuw: “Birgit, Birgit, oh Birgit, Kirsten is dood.” Alsof ik er zelf bij was hoor ik de ambulances door het geschreeuw van mijn moeder heen, ze worden steeds harder, komen steeds dichterbij, niet wetende dat het al te laat was. Dan wordt het akelig stil.”

hate

2. Een kind nog

Dit is de zoon van, kleinzoon van, het broertje van, het vriendje van. Een kind nog, maar al lang van zijn jeugd ontnomen. Is dit wat je geluk noemt? Met je hele hebben en houwen vrezend voor je leven op een klein rubberbootje, tot je het uiteindelijk met de dood moet bekopen.

INSTAGRAM

3. Vierhonderdnogwat zonder K

“Ik heb gisteren 2K behaald,” zei de één trots. Ik kon goed zien dat de ander diep onder de indruk was. “Beklommen.. zul je bedoelen.” Voor ik het door had mengde ik me in het gesprek van de twee meisjes. Het was niet vervelend bedoeld, maar ik kon haar maar beter laten weten dat je een berg beklimt, niet behaalt. Het meisje keek me verward aan. “Ik neem aan dat je de berg bedoelde,” probeer ik opnieuw. “Bergen beklim je namelijk, die behaal je niet.” De meisjes keken me opnieuw vreemd aan en liepen weg. “Graag gedaan hoor,” riep ik ze nog na.

ams-rot

4. Amsterdam of Rotterdam

“Als import-Amsterdammer, geboren in de enige échte havenstad van Nederland, is het leven niet altijd makkelijk. Amsterdam of Rotterdam? Vind ik de Maas, of juist het IJ imposanter? Of ik dan voor Ajax óf voor Feyenoord ben. Zeg ik tatoow of tattoe, bróóóóóódje of brootjuh? De Koopgoot versus de Kalverstraat, de Foodhallen óf de Markthal en prefereer ik GVB of RET? Ik ben gewoon een beetje Andre Hazes; gek op Amsterdam, maar Rotterdam is ook niet verkeerd.”

SUMMERDIARY

5. SUMMERDIARY #1 – Alle tieners zeggen ja tegen paella

Naast mijn columns waren mijn fotodagboeken érg populair. Daarom pak ik de draad weer op en kan je vanaf nu iedere maandag meekijken in mijn leven. Het begint al gelijk goed, want deze eerste Summerdiary is iets langer, vanwege mijn vakantie in Spanje die al op 7 augustus begon. Extra lang en extra leuk dus. Geniet van mijn Summerdiary #1: mijn eerste negen dagen in Spanje!

Plaats een reactie