Film favorieten

Na het grote succes van ‘Vijf tranentrekkers die je niet mag missen‘ vervolg ik deze reeks graag als ‘film favorieten’. Niet alle briljante films zijn namelijk tranentrekkers en er zijn nog zóveel andere fantastische films die ik met jullie wil delen. Daarom vanaf vandaag, iedere zondag, drie van mijn favoriete films: mooi, zielig, spannend, romantisch, grappig of juist doodeng. Sommige films zullen misschien voor de hand liggend zijn, sommige onbekend. De ene gloednieuw, de ander oud maar goud. 

STRAIGHTOUTTA

Straight outta Compton

“Their music changed the rap game forever. Straight outta Compton vertelt het verhaal van de Amerikaanse hiphopgroep N.W.A., waar onder andere Ice Cube en Dr. Dre zijn begonnen.

In de jaren tachtig gebruikten vijf jonge mannen de muziek om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten. Hiermee creëerden ze een machtig wapen: hun muziek. Ze vormden de groep N.W.A: Niggers With Attitude en vochten via hun rapteksten en muziek tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. Ze vertelden de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds van grote invloed is. “

Ik ben niet bepaald thuis in de hiphopscene, daardoor was ik ontzettend aangenaam verrast na het zien van deze film. Affiniteit met de muziek is dan ook absoluut niet vereist, omdat de film over zoveel meer gaat dan slechts een hiphopgroep. Racisme en leven in één van de gevaarlijkste buurten van Amerika zijn dagelijkse kost voor je jongen mannen en dit wordt dan ook goed in beeld gebracht. Daarnaast zijn de acteurs ontzettend goed gecast en is de muziek heel sterk ingezet.

THE IMITATION GAME

The Imitation Game

“The Imitation Game vertelt het levensverhaal van de Britse wiskundige Alan Turing (gespeeld door Benedict Cumberbatch). Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Turing een belangrijk persoon, hij hielp de Britse overheid de Enigma (een communicatiemiddel) van de Duitse soldaten te ontcijferen. Dit deed hij door een decodeermachine te bouwen. 

Historici zeggen dat door Turings decodeermachine oorlog met twee jaar verkort is en dat hierdoor miljoenen mensenlevens zijn gered. Ook is Alan één van de grondleggers van de computer en ontwikkelde hij ‘The Imitation Game’, die wij beter kennen als de Turingtest. “

Een complete recensie van deze film lezen? Klik dan hier.

SWEENEYTODD

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

“Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett. Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.”

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street is een heerlijke klassieke horrormusical: veel bloed én drama. De muziek, de acteurs (Johnny Depp, Helena Bonham Carter én Alan Rickman), de regie (Tim Burton): dít is echt een van mijn favoriete films. Stiekem ook gewoon een beetje omdat de combinatie van Johnny Depp, Helena Bonham Carter én Tim Burton gewoonweg briljant is. Houd je van ietwat dramatische musicalfilms? Dan moet je deze zéker zien.

Heb jij deze films al gezien?

4 Comments Film favorieten

 1. Xandra 4 oktober 2015 at 17:09

  Nummer 1 en 2 staan zéker op mijn to watch-list, nummer 3 heb ik op dvd en al veel te vaak gezien. Hoewel, kun je die te vaak zien? Love it. Love Johnny Depp ook trouwens.

  Reply
  1. Birgit 4 oktober 2015 at 21:29

   Oh, hell no! Die film kun je nooit te vaak zien, ik kan hem meezingen, meepraten, ik kan bijna mee ademen met de acteurs. Ik heb hem ook op dvd (plus alle andere Johnny Depp films, oeps!). En nummer 1 en 2? Zeker gaan kijken! X

 2. Patricia 4 oktober 2015 at 19:08

  Mooi lijstje :) Vond vooral The Imitation Game heel goed en mooi, maar ook erg emotioneel.

  Reply
  1. Birgit 4 oktober 2015 at 21:30

   Vond ik ook Patricia, ik heb een traantje weggepinkt hoor! Dankjewel. X

Plaats een reactie