Acht types die je in het nachtleven tegenkomt

Gehuld in mijn party-outfit en met het benodigde laagje make-up er op ben ik klaar om mijn weekend tot een hoogtepunt te brengen. Zaterdagnacht, mijn favoriete moment van de week, totdat ik een glas bier over mijn geföhnde bos krullen krijg, ik plotseling iets hards in mijn rug voel en een ‘vriendin’ klaagt over mijn alcoholconsumptie.

Vorige week schreef ik al over de gemiddelde bezoeker van Neonsplash-achtige feesten, maar ook in het ‘gewone’ uitgaansleven is het niet mis. De gemiddelde club is lijkt af en toe meer op een verzamelplaats voor gekkies, dan een uitgaansgelegenheid. Dit zijn acht types die je gegarandeerd in het nachtleven tegenkomt. 

1. Het oooooh-aaaaaah-omg-meisje is altijd in de aanwezigheid van haar beste dinnies. Ze drinken zoete witte wijn, soms afgewisseld door een shotje Cuarenta y Tres. Ook zijn ze niet vies van wat selfies en een potje tongworstelen met een vreemde, maar zodra de eerste deuntjes van Ultimate Kaos’ Casanova instart behoort de dansvloer volledig toe aan deze meiden. “AAAAAAH! OMG! DIT. IS. ONS. LIEDJE! I AM NOT YOUR CASANOVAAAAAAA, ME AND ROMEOOOOO HAVE NAVER BEEN FRIEHEEEEENDS! AAAAAAH, WOOHOO!”

2. De social ziet er altijd op en top uit. Goed gemake-upt en gekleed verlaat zij het huis, er zou namelijk zomaar een party-fotograaf aanwezig kunnen zijn. Haar hele Instagram staat vol met zwoele foto’s tijdens Please Don’t Tell-achtige feesten, om over haar Facebook maar te zwijgen.

3. De ik-ben-ook-gezellig-zonder-drank is nóóit gezellig zonder drank. Twee jaar geleden heeft ze besloten te stoppen met drinken en doet het sindsdien gewoon gezellie met een glaasje Fanta. Prima, maar met zo’n zure bek kan je er maar beter gewoon een liter wijn in gooien, kun je ook meteen stoppen met het observeren van míjn alcoholconsumptie.

4. De grinder is thirsty, maar gaat altijd stiekem te werk. Van achter besluipt hij je en komt steeds dichterbij om een potje te grinden. Voel jij al dansend opeens iets hards in je rug? Ik zou rennen…

5. De Lolly-likker is normaal een echte technovlinder, maar gewoon een avondje gek doen in de club kan natuurlijk altijd. Lolly-likkers zijn immers altijd in voor een feestje. Pilletje in je mik, flesje water in je hand, lolly (óf natuurlijk een raketje) in je mond en konijnendansen maar.

6. Het lelijke eendje ontbreekt niet in de gemiddelde mannelijke vriendengroep: het lelijke eendje. Vaak in de vorm van een gestoorde Aziaat of een wereldvreemde weirdo. Waneer je één van de jongens vraagt waarom-in-godsnaam-hem, lijkt niemand een goed antwoord te hebben. Ach, wel een leuk karakter.

7. De ik-heb-hier-morgen-spijt-van gaat los alsof het de laatste dag van zijn of haar leven is. Dansen en drinken zonder mate. Dit type doet vaak het licht uit en appt je vervolgens de volgende dag de welbekende woorden: “Ik drink nóóit meer.”

8. Het kleffe stel is ondanks hun zes jaar durende relatie allesbehalve burgerlijk. Ze gaan nog lekker op stap hoor, alleen dan wel samen, aan elkaar vastgeplakt, lebberend in een hoekje.

Welke types ben jij weleens tegengekomen? 

 

9 Comments Acht types die je in het nachtleven tegenkomt

 1. Bob 30 oktober 2015 at 18:31

  9. De lompe boer: Vaak van het mannelijk geslacht en laat zichzelf horen door allerlei voetbal leuzen te schreeuwen terwijl hij zijn overvolle biertje over iedereen heen mikt

  Reply
  1. Birgit 1 november 2015 at 13:17

   Haha, goede aanvulling Bob! :)

 2. Juliet 30 oktober 2015 at 21:20

  Haha heerlijk dit. Ik ga zelf niet zo enorm vaak uit, maar dit lijstje is echt ge-wel-dig!!

  Reply
  1. Birgit 31 oktober 2015 at 11:31

   Dankjewel Juliet! :)

 3. Susanne 30 oktober 2015 at 23:39

  Hahaha zoo herkenbaar dit!!

  Reply
  1. Birgit 1 november 2015 at 13:18

   Oh, ik erger me kapot aan nummer drie, haha!

 4. Iris 31 oktober 2015 at 11:42

  Hahaha eens!!! Vooral die ontzettend opgemaakte meisjes. Hallo, het is donker hoor ????

  Reply
 5. Marvin 18 december 2015 at 11:52

  Pff, volgens mij allemaal wel eens tegengekomen ;)

  Reply

Plaats een reactie