Vergelijkingsmateriaal

Strijkplank, anorexia-patiënt, Olijfje. Door de jaren heen heb ik de meest uiteenlopende bijnamen verzameld, bíjna altijd met betrekking tot mijn figuur. Ik ben namelijk altijd behoorlijk dun geweest. “Eet jij wel genoeg?” of “Ga anders eens lekker langs de McDonalds” kreeg ik vaak te horen. De leuke bijkomstigheid? Zóveel repen chocolade kunnen eten als je wil.

De zomer vóór de middelbare school begon ik maar met BH-achtige topjes te dragen. Nu overigens hartstikke hip als bralette, toentertijd moeilijk te vinden zónder paardenprint. Niet dat ik er een nodig had, maar ik moest die ‘erwtjes op een plankje’ toch zien te verbergen. Eenmaal op de middelbare school kreeg ik vaak jaloerse reacties van vriendinnen die mij als vergelijkingsmateriaal gebruikten. Waar zij kilo’s aankwamen van een mueslireep, kon ik zes kip negen menu’s verorberen zonder een grammetje te groeien.

Toen kwam de pubertijd. Ik had jarenlang gesmeekt om wat meer billen, meer borsten. Een ideaal Victoria’s Secret lijfje. Rond mijn zestiende ging de hormonen pas echt het werk doen. Mijn smalle heupen werden langzamerhand breder, mijn billen gevulder en mijn BH-achtige topjes verruilde ik voor daadwerkelijk échte BH’s. Maar ook die strakke platte buik werd iets zachter. Ik had nu misschien wel wat meer figuur, maar ik leek nog steeds niet op Adriana Lima. Had ik hier nu jaren opgewacht?

Nu ben ik eenentwintig, niet meer die ‘strijkplank’ van vroeger, nog steeds allesbehalve ‘volslank’. Mijn billen passen niet altijd meer in een maatje xs, maar ook vaak genoeg nog wel. Gelukkig is iedereen eindelijk gestopt met zeggen dat ik wat meer moet eten en tijdens HYTE voelde ik in mijn strakke rokje opeens mijn bovenbenen tegen elkaar aankomen. Dág thigh gap, hallo zandloper. Mijn donuts en McChickens vervliegen niet zomaar meer, tegenwoordig vullen ze mijn cupmaat en mijn zitvlak, af en toe ook mijn buik.

Ik ben 1,67 groot en weeg 52 kilo. Kim K curvy zal ik denk ik nooit worden, Victoria’s Secret strak waarschijnlijk ook niet. Ik ben mijn eigen vergelijkingsmateriaal en ik ben er trots op.

9 Comments Vergelijkingsmateriaal

 1. Simplynspecial 5 november 2015 at 17:06

  Je moet ook trots zijn op jezelf! Laat iedereen maar praten. Ik hoor ook vaak genoeg van die opmerkingen *zucht*.

  Reply
  1. Birgit 6 november 2015 at 12:09

   Stom hè? Dankjewel! X

 2. Lisa van der Linden 7 november 2015 at 08:54

  52kg met een lengte van 1.67 is hartstikke netjes. Mooi artikel!

  Reply
  1. Birgit 8 november 2015 at 14:42

   Dankjewel! :)

 3. Nick 7 november 2015 at 14:21

  Nou je bent prachtig hoor!

  Reply
 4. Stella 11 november 2015 at 17:05

  Altijd als ik foto’s van jou voorbij zie komen op Instagram, denk ik: wauw, wat is haar lichaam mooi in verhouding. Ik vind jou echt mooi, en ik vind dit artikel heel ‘verfrissend’. Halleluja voor jezelf als vergelijkingsmateriaal! Liefs!

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 17:11

   Héél lief!! X

 5. Margo Hermans 16 december 2015 at 07:35

  Prettig lezend tekst heb je geschreven! En wees tevreden met en trots op jezelf!

  Reply
  1. Birgit 16 december 2015 at 12:11

   Dankjewel, Margo. Heel fijn om te horen.

Plaats een reactie