Miss mislukking

Miss mislukking hier. Na ruim twee jaar van mislukte stages en studies kan ik me officieel een mislukking-expert noemen. Alles wat mis kon gaan, ging ook écht mis. Mijn zelfverzekerdheid had het vriespunt bereikt. Ik maakte me continue druk om wat anderen van mij vonden en ik wist alleen nog maar wat ik níet wilde.

Ik solliciteerde hier en daar, maar dat ik ook maar een kans maakte had ik nooit gedacht. Er waren toch duizend kandidaten die leuker, grappiger, getalenteerder en beter waren dan ik. Was mijn cv vol onafgemaakte dingen niet het ultieme bewijs van mijn gebrek aan doorzettingsvermogen?

Niets bleek minder waar. Het getuigt juist van het lef dat ik heb om voor mezelf te kiezen. Mijn eerlijke verhaal sprak blijkbaar aan. Ik heb dan misschien geen imposante verzameling van diploma’s, ik heb wel talent en wilskracht. Ondertussen heb ik best al wat leuke dingen op schrijfgebied gedaan en mijn blog schittert bovenaan op mijn cv. Ik kreeg de ene positieve mail na de andere terug. Uiteindelijk had ik het zelfs voor het uitkiezen.

Ik begon aan mijn stage, had het naar mijn zin, maar opnieuw ontbrak er iets. Ik werkte hard met heel veel plezier, maar helaas zonder enige erkenning. Alle stagiaire clichés (van dozen sjouwen tot thee halen) waren waar. Hier ging ik mijn dromen niet waar mee maken, wie hield ik voor de gek? Mijn vrienden en familie moedigde me aan om weer voor mezelf te kiezen. Doodeng, maar wat voelde het lekker om bevrijd te zijn. Met iets meer levenswijsheid huppelde ik de wijde wereld in. On to the next one. 

Er zullen nog vele tegenslagen, mislukkingen en omwegen komen. Ik zal ze overwinnen, van ze leren en ik zal ze blijven nemen. Zo is het leven nou eenmaal. In de afgelopen twee jaar heb ik meer over mezelf geleerd dan in de overige negentien jaar. Voor mezelf kiezen is dan ook de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Ik heb inmiddels een leuke baan bemachtigd, mijn blog gaat óntzettend lekker en ik heb héél veel leuke ideeën voor een nieuw project. Ik grijp ieder avontuur met beide handen vast en timmer hard aan de weg. Ik ben zeker van mijn zaak en gelukkiger dan ooit.

Het leven zit vol slagen en stoten. Weerhoud jezelf er niet van het avontuur met beide handen vast te pakken. Huppel de wijde wereld in en ga vooral keihard op je bek, want voor je het weet staat het geluk weer voor je deur.

20 Comments Miss mislukking

 1. Stella 11 november 2015 at 17:25

  Jouw doorzettingsvermogen is echt heeeel inspirerend. En weet je? Ik denk echt dat je het gaat maken! <3

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 17:27

   Heel heel erg lief bedankt. Ik raakte echt geïnspireerd door wat je zei, ik herken mezelf heel erg in jou. Er gaan nog duizend keer dingen verschrikkelijk mis. Het wordt huilen geblazen en af en toe denk je dat het écht het einde van de wereld is, maar onthoud: het komt écht goed. Je volgende vakken worden gewoon onwijs leuk en als niet, dan weet je in ieder geval nóg beter wat je niet wil! <3

 2. Jinn 11 november 2015 at 17:49

  Knap hoor, jij gaat er helemaal komen! En ik me maar druk maken met mn hbo diploma om hetzelfde inderdaad, al die kandidaten met meer en betere kwaliteiten. Ik ben nu afgestudeerd en nog steeds geen vaste baan gevonden.. Maar dan was dit toch wel een beetje een eye opener ! Ik waardeer je doorzettingsvermogen, en super dat je dit nu ook deelt:)

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 17:51

   Bedankt voor je reactie Jinn, hééll lief. Die vaste baan die komt wel, alles op z’n tijd. Jij hebt een goede diploma op zak en net zoveel (misschien nog wel meer!) kwaliteiten als al die anderen. Wie weet wat je in de tussentijd nog mee gaat maken. Jij komt er zeker wel. X

 3. Ellen de Leeuw van Weenen 11 november 2015 at 18:01

  Had ik het maar allemaal zo snel gesnapt als jij en had ik maar het lef gehad dat jij hebt. Ga zo door (zegt juf Ellen).

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 18:02

   Heel lief, dankjewel! :)

 4. Iraida 11 november 2015 at 18:28

  Herkenbaar! Ik weet wel zeker dat je het gaat maken want je bent getalenteerd. Je liefde voor de pen spreekt in al je blogs. En dat wat jij met taal kunt is bijzonder. Keep it up.

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 18:31

   Héél lief, echt mega bedankt! Doet me zoveel goeds om dat te horen! X

  1. Birgit 11 november 2015 at 21:27

   Lief, bedankt! X

 5. annevellinga 11 november 2015 at 22:17

  Miss Lukkie ;)

  Reply
 6. Tan 11 november 2015 at 22:29

  Ik ben zo’n tien jaar ouder, ik heb verschillende opleidingen gedaan die niet (helemaal) bij me pasten en heb nu mijn HBO (nog) niet af kunnen maken doordat ik ziek werd. Toch voelt het als falen, want: wat heb ik bereikt nu ik 33 ben?
  Jouw verhaal is inspirerend en dwingt me om op een andere manier naar mezelf te kijken.
  Dank je wel voor je fijne, indringende woorden. :)

  Reply
  1. Birgit 11 november 2015 at 22:37

   Heel lief, bedankt! Balen dat je je HBO niet hebt af kunnen maken doordat je ziek bent, maar dit is echt niet het einde van de wereld. Je bent zóveel meer dan alleen je diploma: een mens met kwaliteiten, talenten én dat HBO denkniveau heb je, dus dat kun je gewoon bewijzen (zelfs door middel van tests, of wat dan ook). 33 is nog hartstikke jong, ga ervoor, solliciteer gewoon op die droombaan. Je komt er wel!! :)

 7. Tan 11 november 2015 at 23:12

  Wat kan ik meer zeggen dan: “dank je wel”?
  Je bent een topper!

  Reply
 8. Danielle 12 november 2015 at 08:56

  Petje af. Veel bewondering voor je!!

  Reply
  1. Birgit 12 november 2015 at 12:07

   Superlief, dankjewel Danielle! :)

 9. Juliet 12 november 2015 at 15:54

  Studeren is inderdaad geen must, al wordt er afentoe wel zo over gedaan. Zelf studeer ik omdat ik mijn algemene kennis wil verbreden, en omdat ik nog niet precies weet wat ik wil. Toch ben ik van mening dat uiteindelijk de meerderheid een baan krijgt die niet heel veel te maken gehad heeft met hun studie. Ik vind het echt gaaf dat je ”the road less travelled” durft te nemen. You go girl!

  Reply
 10. HosteSarah 12 november 2015 at 22:55

  Wat een inspirerend verhaal, dit. Je bent ook echt geen mislukkeling omdat je telkens weer overeind krabbelt. Zulk doorzettingsvermogen… daar kunnen veel mensen nog wat van leren denk ik. Alvast succes met hetgeen je allemaal nog wilt bereiken :)

  Reply
 11. Sabine 29 november 2015 at 18:19

  Dat vind ik echt bewonderenswaardig hoe je dit aanpakt. Ik heb zelf juist wel een mooie cv met allemaal afgemaakte en succesvolle banen. Maar hetgeen ik doe is niet mijn droombaan… wat ik dan wel wil doen weet ik niet en dat is lastig. Nog lastiger is dat ik al jaren werk in hetzelfde gebied en het daarom lastig is om daar uit te komen. Nu vind ik mijn werk hartstikke leuk eigenlijk, maar het is gewoon niet waar ik oud mee wil worden. Niet mijn passie. Misschien kan dat het nog worden… Voor nu ben ik wel tevreden ook.

  Reply
  1. Birgit 29 november 2015 at 21:11

   Dankjewel Sabine! Trots zijn op die cv, zeker weten. Fijn dat je je werk leuk vindt, vooral nog even van genieten. Je hoeft er ook niet oud in te worden, tegenwoordig wordt bijna niemand meer oud binnen dezelfde baan/werkgever. Die droombaan kom je nog wel tegen, geef het de tijd. Het is een zoektocht waarbij je nog veel stomme dingen tegen zult komen, maar ook héél veel leuks. Ik weet zeker dat ook jij iets gaat vinden waar je ontzettend gelukkig van wordt, al is het op je zestigste: als jíj maar gelukkig bent! :)

Plaats een reactie