Vrienden gezocht

Heb je geen vrienden? Stap van de bank, klap je laptop dicht, laat je telefoon in je zak en bezoek een festival. In tegenstelling tot de vreemde snuiters die je in de donkere krochten van het uitgaansleven tegenkomt, zijn mensen op festivals en feesten lief, aardig én knuffelbaar. Oók zonder likje MDMA.

In de normale club was ik altijd doodsbang om mijn vriendinnen kwijt te raken. De vreemdste figuren lopen daar rond jagend op een arm hertje dat haar moeder kwijt is. Doodeng. Op festivals en feesten is dat niet het geval. In de dansende menigte vol technoknotjes en jongens met bloemetjes t-shirts raak je nou eenmaal mensen kwijt. “Mag ik een slokje van je biertje?” is dan al snel genoeg voor een compleet nieuwe vriendengroep.

Zo heb ik ooit bij de wc’s een kwartier lang een gesprek gehouden over ‘het belang van zachte tissues’ (een schrale neus vindt niemand leuk) nadat ik een zakdoek aangeboden kreeg van een meisje, bij gebrek aan wc-papier in de Dixies. Mijn vriendinnen waren ondertussen al lang weer verder aan het dansen.

Natuurlijk kan je gaan bellen, als een malloot gaan rondrennen, vermist bordjes ophangen of in een hoekje gaan huilen, je kan er ook van genieten. “Leuke pet”, “Ik houd van dit nummer” of “Ga je lekker” is vaak al genoeg om een half uur durend gesprek te voeren over de zin van het leven en zijn backpack avontuur door India, waarna hij zijn goudvis Deepak Chopra heeft genoemd.

Vrienden kwijt te raken is zo slecht nog niet. Zeker niet die éne keer op Hyte, toen ik er een volledig nieuwe partysquad aan overhield. (Tot op Chateau jongens!) Eén ding is zeker: als je de volgende dag honderdvijfenzestig nieuwe berichten hebt in een Whatsappgroep met allemaal vreemde nummers bazelend over die after, heb je in ieder geval een héle leuke avond gehad.

3 Comments Vrienden gezocht

 1. Kim 13 november 2015 at 18:18

  Leuk geschreven. Geeft weer een heel andere kijk op festivals. Ik vind het ook altijd zo relaxt dat ontspannen sfeertje waarin mensen met elkaar praten en dansen.

  Reply
  1. Birgit 13 november 2015 at 19:08

   Dankjewel Kim! Ik vind dat ook echt te gek. Als je in een club tegen iemand aanloopt krijg je gelijk een arrogant gezicht en een snauw, bij feesten en festivals is dat heel anders. Veel relaxter en gezelliger. :)

 2. Eilish 14 november 2015 at 00:44

  Dat kan ik dus echt niet. Ik ben op de grond gaan zitten op de afgesproken plek als we elkaar kwijt raakte en heb geprobeerd te bellen en bellen. Tot ik weer was herenigd! Haha

  Reply

Plaats een reactie