Chateau La Fabrique, 21 november: Chateau, Chapeau!

Mijn derde keer Chateau dit jaar, maar dít was er een voor in de boeken. Met deze vette line-up, mijn leuke vriendengroep en ontzettend veel zin in een nacht van keiharde technodeuntjes stond 21 november al enige tijd rood omcirkelt in mijn agenda. Vol verwachting klopt mijn hard in de auto richting het Taets Art & Eventpark, een vette locatie die zich iedere keer weer perfect leent voor een duister technofeestje. Zodra we het terrein op rijden voel ik de muziek al dreunen, dit is kippenvel. Na een snelle controle lopen we door de met kroonluchters verlichte gang. Dit pad kan ik inmiddels dromen en zodra we de zaal naderen krijg ik kriebels in mijn buik. Chateau voelt altijd weer een beetje als thuiskomen.

De avond begint bij Kevin Arnemann die de zaal flink opwarmt. Een lekkere binnenkomer. Daarna vervolgen we ons avontuur bij LB Dubcorp a.k.a. Luke Slater die de zaal altijd goed in de mood weet te brengen met zijn donkere sounds. Het wezenlijke verschil tussen hem en zijn alias weet ik niet, maar deze man gaat voor kwaliteit. Vervolgens pakken we een half uurtje van Ben Sims mee, om daarna compleet uit ons dak te gaan bij Sam Paganini. Alleen maar lof voor deze held. Zijn sets zijn zoals altijd ijzersterk en ook draait hij veel van zijn eigen producties, zoals Dusty en Rave. That’s how we like it!

Natuurlijk draaien The Advent + Industrialyzer weer een geniale set. Om me heen zie ik een zee van mensen dansen, klappen en genieten. Ook op deze editie van Chateau is het weer duidelijk: techno is liefde. De goede afsluiter wordt verzorgd door Perc en Truss. Hier en daar met iets te veel breaks naar mijn smaak, maar de sfeer zit er goed in. Al dansend vliegt de tijd voorbij en schrik ik zodra de klok vijf uur slaat. Nu al afgelopen? Deze nacht had van mij wel eeuwig mogen duren. Wat was ik dan ook blij toen de heren van Perc en Truss ons verrasten met nog een extra nummertje. Alsof het mijn laatste dans ooit was, ging ik los op die laatste paar minuten.

Een lekkere line-up, een fantastische groep met mensen, geweldige muziek en een aanzienlijk verbeterde lichtshow maakt deze editie van Chateau nóg veel beter dan de vorige. Goed om te merken dat de organisatie zich wat aantrekt van de kritieken. Natuurlijk duurt het feestje te kort, kwam er een pisstraaltje uit de waterkranen en lekte het toilet, maar alsof ik een half uurtje binnen was, vlogen de uren voorbij. Chateau, chapeau! Tot de volgende keer.

 

3 Comments Chateau La Fabrique, 21 november: Chateau, Chapeau!

 1. Pingback: Hallo december - 31 dagen tot 2016 - Birgit Roobol

 2. peter 11 december 2015 at 17:35

  techno is a way of life… :)

  Reply
  1. Birgit 11 december 2015 at 18:07

   ZE-KER!

Plaats een reactie