Polderboeddhisme

“Kom d’r in,” roept Irma. Ze is een vrolijke, Hollandse vrouw van 54 jaar en oprichter én spiritueel leider van de lekker-zen-met-Action-en-Xenos-Facebookgroep. Ze strijkt door haar brandweerrode pittige kapseltje en neemt plaats op de de witleren hoekbank. Trots kijkt ze om zich heen. Haar hele huis staat vol met Boeddha’s, kaarsen, canvassen met spirituele teksten en wierook. Op de achtergrond klinkt een Tuinen CD met dolfijnengeluiden. “Mijn eigen stukje Thailand in Almelo,” giechelt ze. 

Haar spirituele reis begon toen buurvrouw Els vijf jaar geleden naar Thailand ging. Ze verruilde het vertrouwde Orange County Hotel in Turkije voor de tempels in Thailand. “Heel bijzonder was het. Met een koffer vol boeddha’s en harembroeken kwam ze terug als een ander persoon,” vertelt Irma geïntrigeerd. “Ze vertelde over de tempels, monniken en arme mensen en zo. Ze had daar ook wierook aangestoken voor de overleden mensen, nou toen voelde ik echt die connectie. Ik voel ook weleens dingen, van gene zijde en zo. Ja, sindsdien wist ik dat ik echt spiritueel ben. ”

Voor Irma was het dan ook tijd om haar leven compleet om te gooien. Ze spendeerde haar volledige uitkering bij Xenos en versierde haar huis met talloze boeddha’s in verschillende kleuren en maten, kaarsen en schilderijen met spirituele teksten, bloemen en boeddha’s. Haar aura bloeide dan ook gelijk op bij deze verandering. “Ik voelde me echt zen, daarom vind ik ook dat je Boeddha’s voor jezelf mag kopen. Ze brengen geluk en ik vind dat je jezelf wel geluk mag geven.”

Ik voel ook weleens dingen, van gene zijde en zo. Ja, sindsdien wist ik dat ik echt spiritueel ben. “

Alhoewel haar man Frans nog even moest wennen aan de grote verandering, kreeg ze veel complimenten uit de buurt. “Toen ik vervolgens zoveel leuke reacties van de buren kreeg, ben ik mijn Facebookgroep begonnen. Ik vond gewoon dat er een plek moest komen voor vrouwen die ook van boeddha’s houden, dan kunnen we elkaar tips geven en elkaar helpen onze aura’s nog mooier te maken. Binnen een dag had ik al twintig aanmeldingen, nu heb ik er ruim achtduizend.”

Naast creatieve freubeltips en foto’s van haar nieuwe Action en Xenos-aanwinsten, plaatst Irma iedere dag een spirituele quote, of andere informatieve clickbait-mindfullness-stukken over aura’s, spirituele ervaringen en tantra-orgasmes. Ze vindt dat iedereen getuige mag zijn van haar spirituele ontdekkingsreis.

Inmiddels is Irma echt gaan leven naar het polderboeddhisme. Ze draagt nu slechts nog harembroeken en volgt diverse geest verrijkende cursussen. Na het handlezen, de diverse cursussen yoga en mediteren, volgt Irma nu een cursus tantra. “Sinds mijn spirituele reis heeft het seksleven van Frans en mij ook een enorme opbloeier gekregen,” vertelt Irma. “We richten ons nu volledig op tantra, want dat is niet alleen heel lekker, maar ook gewoon goed voor je geest.” Ook het klaarkomen zonder aanraking is Irma inmiddels meester.

Onze Irma is goed op weg om een ware goeroe te worden. Maar ze heeft nog één wens: Thailand bezoeken. Helaas is zo’n ticket niet goedkoop, daarom is ze van plan om binnenkort ook zelf mindfulness-curssusen te geven. Via haar Faceboekgroep heeft ze zeker al veertig leden geworven. De cursus zal voornamelijk bestaan uit handpalm lezen, mediteren, boeddha’s beschilderen, klaarkomen zonder aanraking en je aura opfleuren. Dus, ben jij de sleur des levens zat en heb jij wel zin in een spirituele reis? Geef je dan nu op bij Irma en keep calm, stay zen. 

Plaats een reactie