Wij gaan naar Thailand!

Backpacken door Thailand, een reis die al enige tijd hoog aan onze verlanglijst staat. Hoppen van het ene tropische eiland naar de andere, tochten door jungles, ontelbare tempels en Buddha’s, de Fullmoon party, adembenemende uitzichten en zwemmen in het azuurblauwe zeewater. Een droom die eindelijk uitkomt, want wij gaan naar het land van de glimlach!

Dit jaar is het eindelijk zo ver. Misschien nog wel eerder dan we hoopten. In eerste instantie stond november 2016 op de planning, maar toen onze vriendin Renée vorige week vrij last-minute voor vier maanden naar Bangkok vertrok, dachten we: “Waarom gaan we haar niet opzoeken?” De exacte datum staat nog niet vast in verband met ons werk, maar zodra de precieze datum rond is, kan ik de vliegtickets in mijn digitale winkelmandje stoppen. Zin in!

Wat gaan we doen?

Normaal breng ik mijn vakanties met mijn barstensvolle koffer door in vier- of zelfs vijfsterrenhotels en prachtige luxueuze vakantiehuizen. In Thailand gooien we het roer om, vertrekken we met zo min mogelijk spullen in een backpack van 55 liter, slapen we in hostels en nachttreinen en eten in lokale restaurantjes en kraampjes.

Een echte planning is er niet en die gaat er ook niet komen. Go with the flow, we zien wel waar het schip strandt. Natuurlijk hebben we ons goed verdiept en wil ik in die maand zoveel mogelijk moois zien. Daarom blader ik iedere avond gelukzalig door mijn Lonely Planet en markeer ik de dingen die we écht niet willen missen.

Tips

Thailand is een ontzettende populaire backpack-bestemming. Er zijn dan ook ontelbare reisverhalen en -blogs over te vinden. Superleuk om te lezen en dit maakt de voorpret nóg groter. We willen zowel naar het noorden, als het zuiden van Thailand. Dus als jullie geweldige tips hebben (ook over het backpacken zelf) of toevallig zelf blogs of reisverslagen hebben geschreven over Thailand? Ik hoor het graag. Alle tips zijn meer dan welkom!

Wat is jouw droombestemming?

 

10 Comments Wij gaan naar Thailand!

 1. Kim 5 januari 2016 at 16:02

  Zo wat leuk zeg! Echt totaal iets anders. Ik denk dat je het erg naar je zin zult krijgen. Het lijkt me wel even wennen als er zoveel verschil tussen zit maar je ontmoet zoveel makkelijker mensen als je lekker rondtrekt. Just go with the flow! Succes!

  Reply
  1. Birgit 5 januari 2016 at 16:04

   Dankjewel, Kim! Dat denk ik ook. Ik heb één keer eerder rondgetrokken, door Florida in Amerika. Maar dat was met mijn ouders en ook gewoon met een koffer, dus een tikkeltje anders. Maar ik houd heel erg van ontdekken en nieuwe dingen, dus dat zal wel goed zitten. Bedankt voor je leuke berichtje. X

 2. Laura 5 januari 2016 at 16:14

  Heel gaaf! Zoals je misschien wel weet ben ik in augustus/september voor de tweede keer naar Thailand geweest. Mocht je tips willen: mail me gerust!

  Reply
  1. Birgit 5 januari 2016 at 16:17

   Jaaaaaaaa, ik heb je Thailand verhalen over Ayutthaya en Kanchanaburi en Erawan Waterfalls gelezen. Heel gaaf! Daar willen wij ook graag heen. Ik ga je binnenkort even een mailtje sturen. Lief, bedankt :)!

 3. anja Roobol 5 januari 2016 at 16:30

  Jullie zullen het geweldig vinden! De eerste 2 dagen ben jij denk ik wel even in shock maar dan ben je snel gewend. Pas op voor same same en op elke hoek van de straat is wel iemand die je wil helpen maar begin er niet aan want ze horen allemaal bij elkaar en uiteindelijk betaal je de hoofdprijs of zit je ook nog in diverse winkels of fabrieken.

  Reply
  1. Birgit 5 januari 2016 at 16:46

   Bedankt voor de tips, mam! Ik heb er nu al zin in.

 4. La Bella Fleur (@Labellafleur) 5 januari 2016 at 16:31

  Oh wat leuk! Ik ben jaloers! Wil ook weer naar Thailand, haha. Zo’n geweldig land..
  Ik heb er na mijn reis 2 jaar geleden een aantal blogjes over geschreven omdat ik niet wil spammen maar ze heel graag met je wil delen; je kan ze vinden onder het kopje tussen de labels ‘Thailand’ (duh:-))! Aaaaah, have fun! En alleen al met de voorpret kan dat niet missen;p! (labellafleur punt nederlands)

  Reply
  1. Birgit 5 januari 2016 at 16:35

   Aaaah, bedankt voor je enthousiaste berichtje, Fleur! Superlief. Ik ga gelijk even kijken, want dat vind ik echt heel heel heel leuk om te lezen!! X

 5. EsterDepret.be 6 januari 2016 at 09:05

  Klinkt zaaaaalig! *Jaloers!*
  Geniet ervan :D

  Reply
 6. Sheila @ beineffable.com 6 januari 2016 at 13:17

  Oh wat heerlijk. Vooral als dit je eerste backpack ervaring wordt in Azië is Thailand fantastisch om te beginnen. Zelf reis ik nooit met koffers of verblijf in hotels. Ik ben ook van het backpacken (loving it) en heb Thailand inmiddels 5 keer bereisd (net zoals vele andere land in Azië). Ik blogde vroeger mijn reisverslagen, maar mijn blogmaatje heeft recent nog wat geplaatst over haar reiservaringen met Thailand. Ik heb tig tips, maar weet niet eens waar ik moet beginnen. Ik heb een bestand bijgehouden met tips. Ik denk er nu aan dat ik ze best eens op mijn blog kan plaatsen! Binnenkort maar eens doen.

  Een paar bijzondere tips:
  – Ga naar de bioscoop (in bijvoorbeeld Bangkok of Chiang Mai). In Thailand begint dat met een filmpje over de koning waarbij iedereen gaat staan. Heel bijzonder om mee te maken, want het is iets heel specifieks voor Thailand. De eerste keer wist ik niet wat me overkwam.
  – Bezoek Siem Reap, Cambodja voor de unieke tempels. Dat kan voor een paar dagen vanuit Bangkok geregeld worden. In Cambodja ben ik twee keer geweest en toen waren er nog geen routes tussen de tempels. Inmiddels wel, dus het wordt steeds minder authentieker. Maar de tempels blijven mooi!

  Reply

Plaats een reactie