Vijf jaar

Vandaag zijn Nick en ik vijf jaar samen. Stapje voor stapje werken we samen aan de toekomst, niet altijd even ongecompliceerd, maar ik weet dat ik er nooit alleen voor zal staan. Ik ben namelijk niet het meest gemakkelijke mens om mee samen te leven. Ik eis veel aandacht op, maar ben tegelijkertijd ook erg op mezelf. Quality-time met mezelf vind ik erg belangrijk. Ook denk ik niet bepaald traditioneel over de toekomst. Ik hoef niet per se te trouwen en ook het krijgen van kinderen is (en blijft) een ver van mijn bedshow. 

Trouwen en kinderen krijgen is een conventie. Ook al is mezelf voortplanten waarschijnlijk mijn enige échte doel op aarde, denk ik er graag anders over. Dat betekent niet dat ik niet genoeg van mijn vriend houd. Ik houd juist meer van hem dan van wie dan ook op de wereld. Maar van jezelf houden is ook belangrijk. Wie van zichzelf houdt, kan pas écht van een ander houden.

Mijn relatie is na vijf jaar leuker dan hij ooit is geweest. Ik ben stiekem wel blij dat de hysterie van verliefdheid achter ons ligt. Een heerlijke tijd, maar het brengt zoveel onzekerheid met zich mee. “Vindt hij me nog wel leuk?” of “Gaat hij ooit bij me weg?” zijn vragen die ik me al ruim drie jaar niet meer afvraag. Ik twijfel daar niet langer over, ik weet hoe sterk onze band is. Daardoor heeft de relatie plaats gemaakt voor elkaars ontwikkeling, waardoor we alleen nog maar hechter tot elkaar zijn gekomen. We zijn niet slechts vriendje en vriendinnetje, maar ook elkaars beste vrienden. Liefde is immers zóveel meer dan burgerlijk samen Ik houd van Holland kijken op de bank. Wij gaan er liever op uit en flink feesten met onze vrienden. Samen raven, da’s pas leven.

Ik heb mijn jeugd dan ook absoluut niet vergooid door op mijn zestiende deze relatie aan te gaan. Ik heb hem juist veel mooier gemaakt. Nick en ik zijn gegroeid tot de (jong)volwassenen die we vandaag de dag zijn. We leren heel veel van elkaar en ik kan me geen leven met iemand anders voorstellen. Nick leert me dagelijks nog zoveel. Hij leert me over het volwassen leven, belangrijke keuzes, voor elkaar zorgen, genieten, jezelf blijven en het allerbelangrijkste: liefhebben. Ik kan met niemand op de wereld beter praten en lachen dan met hem. Hij is écht mijn maatje.

Waar we in onze toekomst naar uitkijken? Fantastische reizen over de hele wereld maken, het kopen van een fijn appartement in Amsterdam, carrière maken en vooral heel veel leuke dingen (blijven) doen. Over tien jaar dansen we nog steeds op de leukste festivals, ruziën we gewoon nog om het avondeten en blíjven we intens veel van elkaar genieten. Zoals vriend en vriendin én beste vrienden. Misschien lees ik dit tegen die tijd wel lachend terug, met een krijsende koter op mijn schoot en een diamanten trouwring om mijn vinger. Maar voor nu: Diamonds/adventures are forever.

Five years and counting! Heb jij een relatie?

13 Comments Vijf jaar

 1. anja Roobol 18 januari 2016 at 14:05

  Gefeliciteerd lieverds. Jullie zijn een prachtig stel en als ouders kunnen we alleen maar superblij zijn met zo’n schoonzoon. Op naar de volgende 5 jaar!

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 14:08

   Lief mam, bedankt!

 2. Hans van Rheenen 18 januari 2016 at 14:13

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Hopelijk volgen er nog vele voor jullie samen.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat het altijd mooier en beter kan. (Kia en ik zijn dit jaar al 40 jaar getrouwd, met trouwringen en kinderen en alles wat erbij hoort *bloos*).

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 14:15

   Dat geloof ik graag, Hans. 40 jaar getrouwd, dat hoor je tegenwoordig niet meer zo vaak. Wat mooi!

 3. Sammie 18 januari 2016 at 14:55

  Gefeli met deze mijlpaal, op nog vele jaren! Lief geschreven!

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 17:58

   Bedankt, Sammie. Leuk om te horen :-).

 4. artisticstateofmind 18 januari 2016 at 16:30

  Wat leuk om te lezen! Gefeliciteerd! <3

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 17:59

   Dankjewel!

 5. Petra 18 januari 2016 at 17:56

  gefeliciteerd met jullie 5 jarige relatie, dat er natuurlijk nog vele vele jaren samen mogen volgen…

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 17:59

   Dankjewel, Petra! Dat zit denk ik wel goed :-).

 6. denick 18 januari 2016 at 18:05

  Super lief geschreven. De afgelopen vijf jaar waren een feestje! Nog velen jaren? ❤️

  Reply
  1. Birgit 18 januari 2016 at 18:06

   Deal! ❤️

 7. Pingback: Life lately #6 - Five years and counting - Birgit Roobol

Plaats een reactie