Uit je sleur

Met Valhalla en Awakenings nog vers in het geheugen had ik mijzelf beloofd het in januari rustig aan te doen. Hard werken om het spaarrekeningetje weer aan te vullen en zowel lichamelijk als geestelijk even bij te komen. De alcohol-vrije-maand-challenges vliegen je om de oren en dit koude weer lijkt zelfs de grootste feestganger om te toveren in een theemuts. Na de oergezellige laatste maanden van 2015 is het ijskoude januari best pittig. Want wat als je na ieder technodeuntje rechtovereind staat, springend om een lekker feestje? 

Forever young is mijn motto, óók als de tijd me in gaat halen. Ik ben niet alleen alle dagen heel druk, ik wil het ook zijn. Mijn leven is een sneltrein, rusten doe je immers in een tehuis. Eénendertig dagen mijn tijd verdoen met werken, eten, slapen en Netflix valt me dan ook zwaar. De tropische strandfoto’s van mijn vriendinnetje Renée nóg zwaarder. Meer dan ooit verlang ik naar een nacht die eeuwig duren mag, even uit je sleur: ver van de kou en de dagelijkse rompslomp. Alleen maar dansen.

Dit in groot contrast met de zinderende zomer die van mij sneller dan ooit mag komen. Mijn hele agenda staat vol gestampt met de gaafste feestjes en festivals. Als ik zou willen, houd ik me in de zomermaanden iedere week zoet met dansjes in volle zomerzon. Vier festivals in de maand naast mijn full-time baan? Klinkt als (keiharde techno)muziek in mijn oren.

Maar is het écht erg om af en toe een weekendje thuis te zitten, of leid ik aan FOMO? Ik ben gek op een avondje bankhangen, maar die fear of missing out kan ik niet ontkennen. Ik ben een typische generatie Y’er, verslaafd aan het leven. Ik doe alles tegelijk, niets is te veel en niets gaat te snel. Maar ik begrijp ook dat ik niet overal bij kan zijn. Wat is er immers mis met het ouderwets uitkijken naar een langverwacht feestje? En met de rust van januari, worden februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november én december nog veel leuker. Even helemaal uit je sleur.

1 Comment Uit je sleur

  1. junetwonl 1 februari 2016 at 12:02

    Ik vind het ook heerlijk om lekker bank te hangen maar aan de andere kant lekker uit te kijken naar een lekker feestje!

    Reply

Plaats een reactie