Kletspraatje

Hey hallo! Dat is even geleden, heb je me gemist? Na bijna twee weken van afwezigheid geef ik je in dit kletspraatje graag een update van mijn turbulente leven. Na al het studies hoppen, de persoonlijke crisissen, het viral gaan en de diverse bijbaantjes, vaart mijn bootje sinds kort een andere koers. En nee, ik ben niet zwanger.

Waar ik de afgelopen maanden mijn dagen vulde met bloggen, raven en mijn parttime baan bij een communicatiebureau waar ik social media en webcare activiteiten deed voor verschillende merken, ziet het leven er nu compleet anders uit. Ik heb namelijk een nieuwe baan, mijn eerste échte fulltime grote mensenbaan! Birgit Roobol, van negen tot vijf achter een bureau, veertig uur per week. Misschien ben ik dan toch een heel klein beetje volwassen geworden. Wie had dat gedacht?

Sinds 1 februari mag ik mezelf Online Media Specialist bij Tele2 noemen. Af en toe moet ik zelf ook nog even knipperen hoor. Het is namelijk super snel gegaan. Nog geen drie weken geleden trok ik mijn stoute schoenen aan en solliciteerde ik op deze HBO-functie (zónder diploma). Kort daarna werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en blíjkbaar was ik behoorlijk overtuigend, want een week later liep ik het gebouw als nieuwe werknemer binnen.

Na een drie lange dagen vol informatie over Tele2, de bedrijfscultuur en alle ins en outs van de telecomwereld, mocht ik vorige week donderdag mijn eerste echte dag op de afdeling doorbrengen. Ik keek niet alleen mee over de schouders van mijn collega’s, want zelfs in mijn eerste week heb ik er al een paar geinige en gevatte reacties uitgegooid onder één van onze social posts. #nietomdathetmoet

Fulltime werken, van negen tot vijf achter een bureau: was dat niet mijn allergrootste nachtmerrie? Ja én nee, want als ik aan fulltime werken dacht, dacht ik aan een stoffige saaie baan met stoffige saaie collega’s in een stoffig saai kantoor. En dat is bij Tele2 wel even anders. Het is een dynamische omgeving waar je niet ‘over de kansen moet struikelen’. Zeker op het gebied van social, want online media is booming. Ik ben ready to rumble!

Natuurlijk hobbel ik na mijn eerste week nog een beetje achter de meute aan in de vreemde wereld van telecom, maar ik spring maar al te graag mee op de sneltrein. Gelukkig kan ik inmiddels al het verschil tussen glasvezel en VDSL uitleggen. Alles op zijn tijd zeggen we dan maar. Daarnaast ben ik apetrots op mezelf, want wie had dit gedacht toen ik nog geen half jaar geleden weer met mijn studie stopte.  Zo’n miss mislukking ben ik blijkbaar toch ook weer niet? Passie, talent en een ongekend doorzettingsvermogen is mijn sleutel naar succes.

Natuurlijk zal mijn blog af en toe moeten uitwijken voor mijn baan. Schrijven is mijn favoriete bezigheid, maar na een veertigurige werkweek kijken mijn ogen liever naar de binnenkant van mijn oogleden, dan naar het haarscherpe scherm van mijn Macbook. Maar dat betekent niet dat ik niet in sneltrein vaart door blijf gaan met schrijven van grappige en gedurfde columns, en retegoede recensies over de vetste festivals en feestjes. Mijn blog is immers (oké, naast Nick) mijn allergrootste liefde. Mocht het dan tóch nog een dagje stil zijn op mijn blog, wees dan niet getreurd! Je kan mij gewoon volgen op TwitterInstagramFacebook én Snapchat (crazy selfies, playbackvideo’s, neonkots en nog véél meer)!

Genoeg over mij, hoe gaat het met jou? 

10 Comments Kletspraatje

 1. Sammie 10 februari 2016 at 10:00

  Wat super tof dat je een fulltime baan hebt gescoord en het klinkt als een erg leuke baan! Werkse ;) lol

  Reply
  1. Birgit 10 februari 2016 at 21:49

   Gaaf hè? Soms moet ik mezelf ook nog even knijpen hoor. Dankjewel! X

 2. Eilish 10 februari 2016 at 11:22

  Wat gaaf dat je daar een baan hebt gescoord!

  Reply
  1. Birgit 10 februari 2016 at 21:49

   Ja hè?! Ik ben ook superblij! X

 3. erwinkruithof 10 februari 2016 at 15:40

  Supergoed Birgit! Echt heel veel succes in je nieuwe functie! ????
  Groetjes, xx Annette&Erwin

  Reply
  1. Birgit 10 februari 2016 at 21:48

   Heel erg bedankt, dat gaat denk ik wel lukken! :)

 4. Ester 10 februari 2016 at 22:20

  proficiat met nieuwe job! :D

  Reply
  1. Birgit 15 februari 2016 at 13:53

   Dankjewel, Ester! X

 5. Stella 17 februari 2016 at 13:59

  Oh mennnn dit had ik even gemist. GEFELICITEERD. Zie je wel? Je hoeft helemaal niet echt zo’n papiertje te hebben om succesvol te zijn in het leven. You go girl -wat een verschrikkelijke uitspraak is het toch-. Liefs!

  Reply
  1. Birgit 18 februari 2016 at 15:23

   Thanks girl!!! XO

Plaats een reactie