Think Different

Als je opgroeit wordt er eigenlijk van je verwacht dat je je best doet op school, de benodigde diploma’s haalt, een vriendje/vriendinnetje krijgt, een baan, een huis. Je werkt hard, je spaart wat geld, je krijgt kinderen, misschien wel een huisdier. Je gaat een keer per jaar met je caravan naar die leuke camping, waar je al jaren heengaat, in Zuid-Frankrijk. En je hebt het fijn. Natuurlijk heb je je onzekerheden over die ene kantoorbaan, want heb je hier nou al je ambities voor opzij gezet? Dat spreek je alleen niet uit, want deze baan, deze vicieuze cirkel biedt veiligheid. Waarom zou je anders denken?

Think Different is een reclame van elektronicagigant Apple Inc. Naar mijn mening is het één van de mooiste reclames ooit gemaakt. Het raakt me vanwege de enorme inspiratiekracht. De reclame roept eigenlijk op om tegen de stroom in te zwemmen. Doorbreek die vicieuze cirkel, stop met het volgen van de massa en “Think Different.”

Ik ben geboren om buiten de lijntjes te kleuren. Ik probeer iedere dag opnieuw die vicieuze cirkel te doorbreken en ‘out of the box’ te denken. Ben ik niet gelukkig? Dan zorg ik er voor dat ik wél iets doe waardoor ik gelukkig word. Natuurlijk is dit ook niet altijd ‘de beste’ manier van leven en waarschijnlijk zullen velen dit omschrijven als ‘impulsief.’ Maar ik ga liever keihard op mijn bek door ‘anders te denken,’ want uiteindelijk komen hier de allermooiste dingen uit.

“And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”

4 Comments Think Different

 1. Bianca Ronday 11 februari 2016 at 08:18

  Mooi en openhartig artikel. Zelf ben ik een Apple gek, al baal ik van hun gedrag tegenover de klanten tegenwoordig. Hun “Think Different” vind ik een van de unieke slogans ooit. Er naar leven is een tweede, vind ik, helaas.

  Reply
  1. Birgit 15 februari 2016 at 13:49

   Dankjewel, Bianca. Ik ben ook fan! Wat balen dat je dat zo ervaart, ik word juist altijd ontzettend goed geholpen bij de Apple Store in Amsterdam. :)

 2. Birgit 11 februari 2016 at 10:15

  Jouw manier van denken en schrijven geeft me een fijn gevoel. De dingen die je ziet in het dagelijks leven reflecteer je naar jou als persoon en daarom weet jij volgens mij ook precies wat werkt voor jou! :) Dat bewonder ik, tof verhaal. X

  Reply
  1. Birgit 15 februari 2016 at 13:48

   Hey Birgit (feels weird to say that, haha), bedankt voor dit ontzettend mooie compliment zeg. Dit maakt mijn dag weer helemaal goed. Je hebt helemaal gelijk, ik ben gek op reflecteren en nadenken. Liefs X

Plaats een reactie