Eén, twee, drie, vier pillen gebruikt

Eerder dit jaar stond ik in de club te bouncen op Drank en Drugs bij de lancering van WOP, hét debuutalbum van Lil’ Kleine. Niet omdat ik een of andere interessante BN’er ben, of zegevierend fan van het gangster-rappertje van drie turven hoog uit de Jordaan, maar omdat ik werk bij Tele2. #nietomdathetmoet. Tot grote jaloezie van mijn broertje natuurlijk. Ik was altijd al de ultra-coole negen jaar oudere zus, maar na het bijwonen van dit evenement steeg ik nog een paar treden extra op de ladder van tof.

Afgelopen vrijdag kwam mijn broertje naar Amsterdam voor een logeerpartijtje. Omdat naar een museum gaan, of een bordspelletje doen niet echt heel erg cool meer is, zocht ik naar een andere activiteit voor mijn broertje van twaalf. Iets wat zegt: “wow, mijn zus is echt heel cool.” De Lil’ Kleine Top Down Tour in Paradiso dus.

Alleen de rij was al een happening op zich. De oude truc van Wodka in een waterflesje wordt trouwens nog steeds gehanteerd en ik heb wat blikjes Bacardi magisch in broeken zien verdwijnen. Zijn die één, twee, drie, vier pillen toch makkelijker te verbergen. Na ruim drie kwartier kwamen we binnen in een Paradiso gevuld met gillende tienermeisjes met opgepoetste beugeltjes en stoere pukkelige puberjongens. Als het voorprogramma alle aanwezigen oproept om alle handjes in de lucht te doen voor Lil’ Kleine dringt een ranzige lucht van oud zweet en mierzoete puberparfum mijn neus binnen. Zo ruiken Fris-feestjes dus.

Aangekondigd door spraakmakend nieuws, van bezorgde kamerleden over Drank en Drugs en 1, 2, 3, 4 pillen tot fock politie en justitie. Ongeveer één meter zeventig hoog, nog geen maand ouder dan ik, maar ongetwijfeld wél met een paar nulletjes extra op zijn rekening bespringt hij het podium. Iets met “vanavond gaan we helemaal naar de tering”, “hoeren, neuken, nooit meer werken” en “door je neus dat is niet oké”.

Natuurlijk had ik mezelf ingelezen en kon ik een aardig moppie meezingen. Van Ronnie Flex, DJ Dyna en Bokoe Sam, die ik overigens alleen kende van het “je hebt links, je hebt rechts, maar je hebt ook kaas”-filmpje, tot Jonna Fraser van wie ik werkelijk écht nog nooit had gehoord. Ze passeerden allemaal de revue met bekende en (voor mij) wat minder bekende liedjes. Aan het publiek met de gemiddelde leeftijd van vijftien jaar had onze Lil Kleine nog wel een héle wijze les: “Slik pillen, gebruik drank en drugs, en doe je best op school!”

Dat was voor mij even genoeg rap en Lil Kleine voor het komende decennia. Gelukkig mag ik aanstaande vrijdag weer vlinderen op Awakenings Easter Special. Morten, wanneer gaan we samen raven?

8 Comments Eén, twee, drie, vier pillen gebruikt

  1. Birgit 21 maart 2016 at 16:11

   Haha, dankjewel! Ja, dat was even genoeg rap voor het komende decennia. Gelukkig kan ik mijn oren belonen met een volle techno-agenda. XO

 1. Fleur 21 maart 2016 at 08:04

  Geniaal geschreven hahaha!

  Reply
  1. Birgit 21 maart 2016 at 16:11

   Dankjewel, Fleur! XO

 2. Sammie 21 maart 2016 at 09:27

  Heb het nr toevallig vanmorgen nog op de radio gehoord, niet helemaal mijn ding maar tof dat je voor je broertje daar naar toe ging!

  Reply
  1. Birgit 21 maart 2016 at 16:12

   Nee dat snap ik. Ik denk dat alleen pubers het écht begrijpen wat er nou zo tof aan Lil Kleine en Ronnie Flex en consorten is. X

 3. Rebecca 21 maart 2016 at 12:05

  Haha wat heerlijk geschreven dit! Ik zou zelf nooit naar zo een optreden gaan, maar natuurlijk wel super lief dat je het deed voor je broertje. Ik word alleen al misselijk van hoe je de geur omschrijft ..

  Reply
  1. Birgit 21 maart 2016 at 16:12

   Ik eigenlijk ook niet, maar ja, je doet rare dingen voor je familie (en werk!). Hahah, ja ik werd er ook heel misselijk van. Ik kreeg gewoon zin om binnen een sigaret op te steken tegen die nare lucht. Bah! Bedankt voor je berichtje. X

Plaats een reactie