Moeilijke Vrouwen

Afgelopen zondag vierde je Pinksteren net even anders. Niet in de kerk of met burgerlijk ontbijtje bij familie, maar met een technofeestje zoals je feestdagen hoort te vieren. Dit keer geen gashouder of een gigantisch festivalterrein. Geen duizenden mensen, geen gigantische namen, maar een feestje op een knusse locatie in een sportpark. Klinkt een beetje onwennig, maar geloof me, Moeilijke Vrouwen is een feestje waar je bij móest zijn. Sfeervol en intiem, met vette (vrouwelijke!) DJ’s, goede aankleding, een goed gevulde gastank en lekkere techno: hét recept voor een succesvol feestje.

Natuurlijk kent de scene een paar knallers van vrouwelijke DJ’s, maar het is en blijft een beetje a mans world. Moeilijke Vrouwen brengt daar verandering in door een feestje te organiseren met alleen maar vrouwelijke artiesten. LOT trapte het feestje goed af met sterke techhouse deuntjes. Voor mij nog een vrij onbekende naam, maar ze zette zichzelf goed op de kaart. Daarna volgden Grace Dahl, Nicole Rosie en Mirella Kroes die stevig doorvoerde op de toon die was gezet. Er werd moeilijk gedanst, maar vooral héél moeilijk gedraaid door de beeldschone moeilijke vrouwen. Eindelijk weer een podium voor vrouwelijk talent.

Even genoeg van de moeilijke dansmoves? Gelukkig kon je ook heerlijk chillen op één van de zitzakken. Om even een praatje te maken met één van je nieuwe beste vrienden, heerlijk te spacen op je ballonnetje óf om gewoon even op adem te komen. Het mag dan een intiem feestje zijn, maar bij Moeilijke Vrouwen was overal aan gedacht. Een vette aankleding met oog voor detail, goedkope muntjes, entree voor een tientje én goodiebags met make-up voor de vrouwelijke gasten.

Toen de klok vijf uur tikte en niemand nog zin had om naar huis te gaan, werd de DJ booth opengegooid. Kan je draaien? Of altijd al even b2b willen draaien met LOT of Mirella Kroes? Dan was dit jouw moment. Het was zeker een groot succes, want tot ruim 7 uur ’s ochtends werd nog flink doorgedanst. Hoezo moeilijk doen? Héél vet en helemaal in het thema van dit intieme feestje.

Moeilijke Vrouwen wordt georganiseerd door technoplatform Techworkxxx die gezellige en intieme feestjes weer op de kaart willen zetten. Het fijne en gezellige met-vrienden-op-de-bank aftergevoel, maar dan op een steengoed feestje. Heb je zaterdag nog niets te doen? Of zoek je nog een toffe after in Amsterdam na Soenda of Toffler festival? Kom dan naar Simpelweg Gruwelijk. Al is het alleen maar voor de gruwelijke line-up met onder andere Buurman & Buurman en Mr. Jefferson. En geloof me, die jongens van Techworkxxx weten wel hoe ze een feestje kunnen bouwen.

Zin om te komen? Houd Techworkxxx in de gaten en doe mee met de winactie. See you there!

Foto: Stefan Lucassen

Plaats een reactie