Life Lately #10 – Rebel at heart

Soms ben ik een beetje rebel at heart. Je leest het in mijn uitgeweest columns, in mijn verhaal over hoe ik de air uit mijn Nikes stampte op Defqon.1 die ook een klein beetje viral ging en in hoe ik de afgelopen tijd een beetje afwezig was. Oké, dat is misschien iets minder rebels, maar fulltime werken is niet niks. Daarnaast ben ik nog steeds ieder weekend op feestjes te vinden en doe ik ook gewoon heel veel leuke dingen. Lekker yolo en niets om over te klagen. Om jullie toch een beetje op de hoogte te houden van mijn rebel leventje van de laatste tijd, heb ik de hoogtepunten voor jullie verzameld. Kijk je mee? 

Het is al even geleden en als ik deze zomerse foto’s zie en naar buiten kijk, krijg ik nóg meer heimwee naar dit lekkere feestje. In het laatste weekend van mei waren de weergoden met ons gestemd en hebben wij heerlijk op de lekkerste technodeuntjes gedanst op Soenda! Wil je weten hoe dat was? Check dan het Soenda Festival 2016 party report op Rave Report!

Oké, een weekendje bankhangen en filmpjes kijken is echt niet verkeerd, maar ik ben het liefst gewoon op een feestje te vinden. Daarom gingen we die week daarop dansen in het Amsterdamse Bos op 909. Wat mij betreft nog steeds één van de leukste feestjes tot nu toe. Het was fantastisch weer, mijn curls waren on fleek, de muziek was retegoed én ik was in leuk gezelschap. Beter kan niet toch?

En hier, samen met mijn twee lieve vriendjes! Het was een behoorlijke mannendag, want mijn vriendinnetje Renée was toen nog in Thailand en ik was omringd door allemaal (knappe mannen). En dan heb ik óók nog een shirt van de mannenafdeling van de Zara aan. Yolo.

Als je een beetje van techno houdt móet 909 Festival volgend jaar op de agenda. Een early bird ticket kost nog geen twee tientjes en het is echt een verdomd goed feestje. Check hier het party report! 

Zoals ik al zei, ik doe het heus ook weleens een weekendje rustig aan! Terwijl iedereen lekker aan het dansen was op Open Air, vierde ik de verjaardag van mijn knappe broertje. Vorig jaar schreef ik er al over dat hij niet meer mijn kleine babybroertje is, maar nu is hij al derttien jaar en over naar de twee Havo! Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat. Ik geef hem nog vijf jaar en dan staan we samen te dansen op Defqon.1!

Lekker grungie outfitje. Mijn moeder klaagde er al over. “Birgit, je bent zo jong. Je hebt zo’n mooi figuur. Draag eens wat kleur, je kan je hele leven nog zwart dragen.” Ik denk dat ze het nooit zal begrijpen… black is my happy colour!

Over yolo en rebels gesproken. Dit is toch wel één van de meest yolo dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan. Sinds 10 juni heb ik namelijk volgens Nick ‘twee streepjes’ op mijn arm. De welbekende pijltjes, één voor het verleden, één gericht op de toekomst. Sorry paps en mams!

An arrow can only be shot by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it’s going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming.

Family-time! Mijn zwager en schoonzus vierden hun verjaardag gezellig samen. Eén leuk tuinfeestje met iets te veel wijntjes. Nick heeft zo’n gezellige familie! Natuurlijk ging de harde kern daarna nog ‘eventjes’ de stad in. Ik was volgens mij de volgende dag ergens om zes uur thuis en de hoofdpijn was memorabel, maar zó ontzettend gezellig weer.

Ook de dag daarna was het pret! Ik ging gezellig met mijn lieve vriendjes de stad in, maar daar voor nog even bij één van hen een drankje doen. Nu is één van mijn vrienden visagist bij de Mari Academy en doet hij onder andere programma’s als Dance, Dance, Dance. Ik was natuurlijk wel héél erg benieuwd naar zijn make-upverzameling. Ik hoefde het maar te vragen of er kwam een hutkoffer aan vol met de mooiste make-up en kwasten. Dé droom van iedere vrouw. Ik werd ook nog flink verwend met een nieuwe dipbrow én het cream contouring pallette van Anastasia! Ik voelde me echt als een kind in een snoepwinkel. Heerlijk!

En ik zou Birgit niet zijn als ik daarna niet heerlijk de stad in was geweest en het lekker laat had gemaakt. Drie keer raden waar we eindigden? Precies. In de Exit, ja.

Zoals jullie misschien wel weten bouwt mijn vriend websites (ook deze), is hij super creatief, altijd op zoek naar nieuwe dingen en zit boordevol ideeën. Een tijdje geleden kwam hij op Rave Report. Natuurlijk wilde ik hem daarbij helpen! Er werd een website gebouwd en een team vol technoliefhebbers en party-animals verzameld. We zijn nu bíjna een maand live en lekker op weg. Naast party reports over de leukste technofeestjes, kun je bij ons terecht voor zoveel meer. Zo hebben we iedere maandag een heerlijk playlistje om de week mee door te komen, op donderdag onze party tracker met de vetste feesten voor aankomend weekend, steengoede mixen van onze eigen techno-experts én nog veel meer! Check it out!

Tussen al het werken en Rave reporten door is quality-time met je moedertje héél belangrijk. Na een flinke shopsessie hadden we erg trek. Een broodje is lekker én verantwoord, maar als je hoort dat je moeder nog nooit een mega-monsterlijk-stuk Red Velvet van de Drie Graefjes heeft gegeten móet je wel. Ik ging voor de verandering voor deze chocolat cheesecake, óók heel lekker.

Ben je de party-pictures al moe? Dan heb je pech, want ook op Mystic Garden was ik aanwezig. Mijn beste vriendinnetje Renée was weer terug uit het zonnige Thailand en de hele Rave Report crew was aanwezig!

Ik had voor het eerst sinds tijden mijn haar gestyled. Achteraf misschien niet zo’n heel slim idee want het regende die dag. Gelukkig ga ik nooit naar een festival zonder mijn (oké, eigenlijk die van Nick) BAE-petje. Zodra mijn wilde haar alleen al die buitenlucht ziet begint het alweer te krullen. Maar ach, weer eens wat anders dan kaarsrecht naar beneden.

Ik ben dus helemaal gek op ingevlochten haar, maar hoe vaak ik het ook probeer… het lukt me nooit! Gelukkig was daar Renée die de avond voor Defqon.1 mijn haar helemaal strak invlocht. Love it! Het sliep alleen niet echt heel lekker, of zou het door de Defqon-kriebels komen?

Na een hectische ochtend vol met inpakken, boodschappen en andere laatste inkopen, vertrokken we rond 15:00 met een volle auto richting Biddinghuizen voor een weekendje stampen op mijn allereerste Defqon.1 ooit. We kwamen aan in Landal Greenparcs en hadden een heerlijk huisje met alle voorzieningen die je zo’n weekend nodig hebt. Na een lekker laagje make-up, wat ballonnetjes, boterhammen en flessen wijn was het tijd om het feest officieel te beginnen!

Omdat we meegevraagd waren door de neef van Nick, die allerlei werkzaamheden voor Q-dance doet en de eigenaar kent, hadden we allerlei privileges die de meesten niet hebben. Dat maakte het extra leuk! Zo konden we gewoon de comfort camping op om even te chillen en hadden we VIP-bandjes waarmee we het VIP-dek op konden.

Waar ik eerst een beetje huiverig was voor de muziek, stond ik binnen tien minuten de air uit mijn Nikes te stampen. Binnen no time begreep ik opeens alle verhalen en de liefde voor dit vette feestje.

Niet alleen was het feestje geweldig, maar ook de groep mensen waarmee we gingen. Gezellig met de meiden van Defqon.1 2016!

Ik kan echt eindeloos blijven lullen hoé fantastisch, geweldig, magisch, leuk en uniek Defqon was. Ik raak er maar niet over uitgepraat. Nick en ik tellen stiekem nu al de dagen af naar volgend jaar. Wil je weten hoe ik mijn allereerste Defqon en mijn kennismaking met de hardstele-scène precies heb ervaren? Je leest het hier. 

Het thuiskomen en weer-terugzijn-op-aarde-gevoel viel me best zwaar. Ik ben geen jaar op wereldreis geweest, maar toch zeker een weekendje compleet van de wereld. Als je naar een festival gaat, betreed je een compleet andere wereld. Eentje vol liefde, saamhorigheid en magie, waar zorgen niet bestaan. En om nog maar te zwijgen over de uren slaaptekort die ik weer moest inhalen. Naast vooral heel veel Defqon-heimwee hebben had ik in de week erna ook nog wat leuks te doen. Ik ging lekker met mijn vriendje Roy thee drinken bij Pllek en bijkletsen. Altijd fijn!

Ook had ik de boekpresentatie van mijn tantes derde roman. Tijdens de boekpresentatie zag ik mijn ouders en mijn broertje gezellig weer. Natuurlijk moest broertjelief uitvoerig worden bijgepraat over mijn weekendje Defqon, al heeft hij mij uitvoerig op de voet gevolgd door naar de Defqon radio te luisteren. Hij kan niet wachten tot hij over vijf jaar mee mag!

Dat geweldige en vooral magische gevoel wat ik na Defqon.1 overhield, wilde ik maar al te graag op papier zetten. Zo kwam ‘De Air uit je Nikes op Defqon.1’ tot stand. Ik werd weer overladen met leuke reacties en likes via social media. Heel leuk, maar ik had stiekem nog geen idee dat het veel verder ging. Mijn blog was namelijk gedeeld door een jongen in de RAW Style United community op Facebook. Dit is een Facebookgroep met ruim vijftienduizend leden en via, via kwam ik er achter dat ik hier al honderden likes en lovende reacties had gekregen. Opeens werd ik van alle kanten benaderd met leuke, lieve, dankbare  berichtjes en werd ik door iedereen welkom geheten in de wereld van hardstyle. Zo ontzettend leuk weer!

Als kers op de taart werd ik ook nog benaderd door Hard News, een online magazine over hardstyle, met meer dan honderdvijftigduizend likes op Facebook. Zij wilden maar al te graag mijn berichtje publiceren op hun website, omdat ze het zo ontzettend leuk vonden. Een beetje extra reclame is natuurlijk nooit mis en wat een mooi compliment. Alsof ik nog niet genoeg lieve leuke reacties had gekregen, stond ik nu bekend als ‘het technomeisje’ die voor het eerst naar Defqon.1 ging en al haar eerdere vooroordelen over boord gooide en om was!

Inmiddels is het bericht nog veel vaker gedeeld en al bijna 1,5 duizend keer geliked. Bizar, dan ga je gewoon wéér viral! Het is nu al de derde keer dat me dit gebeurd, maar geloof me, dit went nooit. En ja, het is nóg veel leuker dan jarig zijn. Dit is de kers op de taart, dit is waarvoor ik schrijf. Bedankt voor het delen, bedankt voor de reacties, de berichtjes, de likes, de liefde. Bedankt iedereen! ♥

Dit was mijn life lately! Wil je op de hoogte blijven? Volg BirgitRoobol op Instagram!

Wanneer was jij ‘rebel at heart’? 

3 Comments Life Lately #10 – Rebel at heart

 1. Sammie 6 juli 2016 at 10:46

  Wat een hoop feestjes! Leuk en leuke foto’s ook allemaal, vind je haar ingevlochten erg gaaf staan!

  Reply
  1. Birgit 6 juli 2016 at 15:19

   Veel hè? Oeps! Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Dankjewel! Helaas heb ik super veel laagjes in mijn haar en is het niet heel erg lang, waardoor het niet lang blijft zitten. Maar ik vind het wel tof. XO

 2. rachelkromdijk 18 juli 2016 at 13:35

  Wat een super leuke feestjes allemaal en dat ingevlochten haar staat je mega goed! en je brows zitten on fleek

  Reply

Plaats een reactie