Party Problems

De party problems. Klitten in je krullen, ingedroogde uitgelopen lippenstift, brokkelige mascara, stinksokken en een droge bek. Modderige sneakers, een vlektyfus én pluizig haar. De raveleef gaat niet over rozen. Waar je ’s ochtends zo je best doet, ga je naar huis als een kruising tussen Snooky en een cokehoer. Persoonlijk niet echt de gewenste look. 

Dagen kan ik me druk maken over wat ik aan zal doen, hoe ik mijn haar ga doen en of ik voor een full face Kim K contour ga óf toch liever een au-naturel festival look. Tot de dj begint te draaien, de muziek binnendringt en iedere vezel alleen nog maar wil dansen. Met mijn knuistjes wrijf ik af en toe in mijn ogen als ik verblind word door een laser en wild spuug ik het haar terug dat in mijn mond is beland. Ik neem een grote slok van mijn drinken en veeg ruw de druppels op mijn bovenlip weg. Totaal vergeten dat ik daar vanochtend zorgvuldig een scherp lijntje Soar heb aangebracht. De lippenstift daarboven, is al lang op mijn wang beland.

De urenlange wachtrijen die veroorzaakt worden door het sleutelscheppende en poepende publiek. Als je er dan eindelijk een bemachtigd hebt is het nog maar de vraag hoe je deze zal aantreffen. Handig zijn ze ook niet echt. Zo is plassen in een Dixie is eigenlijk alleen voor de next level wildplasser. Niemand met een goed verstand neemt met zijn of haar zachte schone billetjes plaats op de grijze plastic broedplaats van sperma, plas, poep, drugs en soa’s. Het balanceren boven het gat en dan óók nog goed proberen te richten zonder dat het plasstraaltje langs je been sijpelt, terwijl je eigenlijk al een borreltje te veel op hebt? Mission impossible.

Maar heb je weleens een nepwimper geprobeerd te plakken in het tinywinyieniemienie spiegeltje in de Dixie? Beschonken schuddende handjes die met precisie de binnenkant van je wimper aan je ooglid moet bevestigen met slechts een klein druppeltje DUO wimperlijn? Om over de andere overige lastige klusjes maar te zwijgen. (Poepen bijvoorbeeld)

Waarom ben ik, die hygiëne, een fantastisch kapsel en fabuleuze make-up toch hoog in het vaandel heeft staan, er dan bijna wekelijks te vinden? Geen enkele loshangende wimper kan op tegen de vrijheid die je voelt als je aan het dansen bent. Als een vogel zo vrij fladderend op de beats van de muziek. Je verstand op nul, zorgen op zij en genieten met de mensen om je heen. Of ze nou vrienden, familie, of vreemden zijn.

Dit is dé plek waar vreemden opeens vrienden kunnen worden, waar mensen op elkaar letten, met elkaar plezier maken en vriendelijk naar elkaar lachen, wie je ook bent of waar je ook vandaan komt. Het is pas te begrijpen, als je het hebt meegemaakt, maar dít is waar vrijheid over gaat. Ik neem niets liever dan de hangende wimpers, klitten in mijn haar, lippenstift op mijn knieën en ranzige Dixies waar pep en poep meets, allemaal voor lief, het is het méér dan waard.

 

4 Comments Party Problems

  1. Birgit 4 augustus 2016 at 16:06

   Bedankt, Jonna! Herkenbaar? X

 1. Anouk 2 augustus 2016 at 10:17

  Haha wat een leuk artikel!

  Reply
  1. Birgit 4 augustus 2016 at 16:12

   Dankjewel, Anouk! X

Plaats een reactie