Hardstyle avontuur op CRAFT Festival

Nadat ik de air uit mijn Nikes heb gestampt op Defqon, bleef ik niet helemaal onopgemerkt in de scene. Ik werd het technomeisje dat haar hart opende voor hardstyle en het weekend van haar leven had. Ik werd massaal geliked, gedeeld én welkom geheten in de hardstyle familie. Zo is mijn blog gedeeld op HardNews.nl en ik ben inmiddels ook lid van de Raw Style United community op Facebook, waar ik werd geroemd om mijn eerste Defqon ervaring.

Als echte Weekend Warrior, was mijn eerste technofeestje na het weekend der weekenden even wennen, maar mijn diepgewortelde liefde voor techno is met geen enkel hardstylefeestje te vervagen, verzekerde ik mijn technovriendinnetjes. Toch begon het weer een beetje te kriebelen. Powerhour en de closingset van zondag draaiden overuren door de oordopjes van mijn iPhone en ik had eigenlijk wel weer zin om te gaan met die banaan. Gelukkig was daar CRAFT Festival. De achterliggende organisatie, Lose Your Mind, vond het tijd dat dit technomeisje kennis maakte met hun dolle bende, dus op uitnodiging stampte ik graag het allerlaatste beetje lucht uit mijn inmiddels overleden Air Max, om jullie verslag te doen. Eén probleem. Can’t Remember A Fucking Thing.

Oké, grapje.

CRAFT Festival 1

Het enthousiasme onder het CRAFT publiek was dit jaar een extra groot. Zij hadden namelijk twee jaar moeten wachten, nadat het feestje vorig jaar afgelast werd door de zomerstorm. Een flinke domper, ook voor de organisatie. Toch zijn er wat bergen verzet om het dit jaar toch een succes te maken. Letterlijke bergen ja, want of het nou speed, coke of échte sneeuw was, weet ik niet, maar die felgekleurde pillen zeiden eigenlijk al genoeg. De Penoze stage is op zijn minst gedurfd en bijzonder te noemen. Waar sommige technofeestjes graag sprookjesachtig en lief over willen komen, is hoe stoerder hoe beter, toch wel een belangrijke unique selling point van de hardere stijlen. Feestjes op militaire basissen, in verlate loodsen, boze gezichten tijdens het dansen en hier en daar wat drugsgrapjes.

Hulde voor de Scheepsbouwloods waar de allerlekkerste rawstyle klonk. Hier was ik, ondanks het lekkere zonnetje, de halve dag te vinden. Sowieso is dit een hele vette locatie voor een feestje, maar ook de muziek was hier het aller-aller-allerlekkerst. Over de dj’s kan ik je helaas niet veel vertellen, want verder dan namen als: The Prophet, Wildstylez, Technoboy, Headhunterz en Noisecontrollers kom ik niet. Genoten, dat wel uiteraard. Verder waren er Pokémon-muntjes (deze social creative is gek op inhakers, hulde), tracks die me terug brachten naar Defqon maar óók nieuwe knallers. Absoluut favoriet? De ballonnenverkoop. En of er wat te lachen viel. Ik heb oude bekenden gezien en eigenlijk de hele dag rondgehangen met twee hele leuke meiden uit Harderwijk die we op Defqon hadden ontmoet. Festivals, where strangers become friends!

CRAFT Festival 2

Nadat we uitgeknald waren in de Scheepbouwsloods, hebben we de laatste zonnestraaltjes meegepakt bij Penoze. Ik weet niet of het door de berg coke en pillen kwam, maar opeens stond Andre Hazes op het podium. Het zal uiteindelijk Hazeven wel geweest zijn, want zijn ‘kleine jongen’ klonk toch net even anders. Vrij bijzonder, dat wel. Met een laatste ballonnetje strompelden we nog één laatste keer over de meest wankele brug van Amsterdam, om deze dag tot een knallend einde te brengen met de (van horen zeggen) echte klassiekers bij de Tijdmachine. Wildstylez, hé die naam ken ik, sloot knallend af en de verlichte tijdmachine zal nog wel even op mijn netvlies gebrand staan. Toen was het alleen nog maar een kwestie van naar huis rollen en deze fijne dag kwam tot een einde.

Opnieuw heb ik ontzettend genoten van een hardstyle feestje. Niet alleen van de muziek, maar ook van de mensen, de emotie en de passie die zo’n feestje teweegbrengt. Daarnaast is het ook heerlijk om alles helemaal nieuw te ontdekken. Ik zie dat de datum voor volgend jaar al ingeschoten staat. CRAFT, tot in 2017! En mijn volgende hardstyle feestje? Qlimax, baby!

Bron foto’s: Lose Your Mind

Plaats een reactie