Yay for Gay!

Yay for Gay! Trek je roze boa en je aan de achterkant opengeritste leren hotpants uit de kast en bel je gay-bff op, want de Gaypride is coming to town. Het ene weekend waarin we verliefd mogen zijn op wie we willen en de liefde in alle vormen vieren. Want wie je ook bent, van wie je ook houdt en wat je ook doet, wees jezelf en wees daar vooral héél erg trots op. Love wins, always!

Een extra kleurrijk randje is de Europride, die dit jaar in Amsterdam gevierd wordt. Geen gewone botenparade, maar extra veel feest. Afgelopen week waren er al genoeg kleurrijke en hysterische feestjes in de stad te vinden. Als klapper op de vuurpijl natuurlijk het tweedaagse festival Milkshake. For boys who love girls who love girls who love boys who love boys… Mijn zondag stond dan ook in het teken van bijzonder veel roze, regenbogen en piemels en poesjes in allerlei soorten en maten.

Vanavond doe ik waarschijnlijk een brave borrel bij de HeBiHo VrijMiBo of misschien wel een klein wijntje bij Frank ♥ GayPride op het Rembrandtplein. Morgen slenter ik ongetwijfeld kneiterlam met mijn vriendjes door de stad, zoals een echte Koningsdag, alleen dan twintig keer leuker. Amsterdam is immers het mooist als ze volledig gehuld is in alle kleuren van de regenboog en de liefde viert.

Met alle dolle pret, glitters en vunzige grapjes er om heen, vergeten we namelijk weleens waar het écht om gaat. Helaas is ook in 2016 een weekend als deze nog heel hard nodig. Hoe ruimdenkend we hier ook denken te zijn; we zijn er nog lang niet. Het is misschien een klein stapje vooruit op de rest, maar er valt nog zoveel te winnen. Gelukkig is iedere stap is er één, dus geef je weekend wat extra kleur, stop je gender in de blender en vier de liefde met een dikke vette L!

Can I get a (G)A(y)men?

 

Plaats een reactie