Life after festivals

De donkere dagen breken aan en ik voel onrust om me heen. Septembers hittegolf is achter de rug, de dagen worden korter, de nachten langer. De korte broeken, crop tops en weinig stof omvattende kleding kunnen weer terug in de kast (oké, en er over vier maanden weer uit, want dan ben ik in Thailand) en de festivalagenda is angstvallend leeg. Is er leven na het festivalseizoen?

Deze zomer bleef ik in Nederland, maar reisde ik toch mijlenver. Tussen het werken door leefde ik van festival naar festival. Ieder feestje was een reis op zich. Er waren de onverwachte last-minutes, maar ook de festivals waar ik maanden naar toe leefde. De voorpret, de voorbereidingen, de kledingkeuzestress, maar ook dagenlang dansen en genieten, want voor je het weet is het voorbij. Het ene moment sta je in de volle zon te genieten van de muziek, de mensen en het leven, nog geen vijf minuten later sta je op de afterparty en later brak in bed. Gelukkig stond er dan vaak voor volgende week weer een ander feestje op de planning.

festival 1

Nu de festivals voorlopig nog even op zich laten wachten, is de kater zo slecht als een nacht flink doordrinken. Of als een dinsdagdip die niet meer overgaat. Het was echt mijn allermooiste zomer ooit. En nu ze ons heeft verlaten, hoop ik nog een klein stukje onbezonnenheid te houden van die eeuwige zomernachten. Alhoewel ik serieuze zaken niet meer zal bewaren voor mañana mañana, wil ik nog steeds nachtenlang genieten. Zomer, herfst, winter of lente, het is altijd tijd voor een feestje.

festival 2

Vervelen hoef ik me echt niet, want de weekenden van oktober, november en december raken nu al vol. Mijn tweeëntwintigste verjaardag die nadert, vier ik dit jaar extravagant met duizenden anderen op Qlimax. Ik droom nu al weg bij het zien van de trailer. Dit gaat echt de beste verjaardag ooit worden. Verder ga ik  dansen in de nieuwste technokelder van Noord Gestoord: Shelter, op technocruise door 010 en eindelijk mijn helden Chris Liebing en Speedy J samen bewonderen in mijn allerliefste lievelingslocatie ever: de Warehouse Elementenstraat. Een najaarsdepressie bestrijd je nou eenmaal met licht. En lasers. Ik ben benieuwd wat de barre koude winter ons nog meer te bieden heeft.

festival 3

Ik kan niet wachten tot ik in de gaafste warehouses en donkerste zalen sta te dansen, maar stiekem ga ik ook het festivalseizoen ontzettend missen. De blote basten van te gespierde jongens, het slootjespringen op het zeiknatgeregende terrein van Defqon, de oneindige afterparty’s, de vuurwerkshows, ballonnen, lichtjes, lasers, de cheesy aftermovies, de zweetknuffels, alle mensen die ik heb ontmoet en alle nieuwe vrienden die ik heb gemaakt. We hadden Nassau Festival, Freedom Open Air, Soenda Festival, 909 Festival, Thuishaven, Mystic Garden, Defqon.1, 18hrs, Welcome to the Future, Craft, Gaasper Pleasure, Voltt Loves Summer, Valtifest én Betoncentrale. Ze waren én zijn iedere kater dubbel en dwars waard.

festival 4

Het was een zomer om nooit te vergeten. Waar eerst de air uit mijn Nikes waren gestampt, is de zool nu compleet verdwenen. Ik heb mijn liefde voor de hardere stijlen ontdekt op Defqon.1 en daarmee de beste ervaring van mijn leven gehad. Ik heb mijn lievelings dj’s zien draaien en toffe nieuwe tracks ontdekt. Ik heb gelachen, gek gedaan en herinneringen om voor altijd te koesteren gemaakt. Maar bovenal heb ik dierbare vrienden voor het leven gemaakt.

Waar ik volgend jaar nu al zeker weten naar toe ga? Sowieso 909 Festival, Defqon.1, Craft Festival, Welcome to the Future en Voltt Loves Summer; de rest zien we dan wel weer. Maar voor nu zie ik jullie binnen. Don’t forget to wear something short and bring your sunglasses, the summer never ends!

2 Comments Life after festivals

  1. Irma 28 september 2016 at 11:11

    Wat heerlijk dat je zo’n gave tijd hebt gehad! En toffe foto’s! :)

    Reply
    1. Birgit 28 september 2016 at 11:12

      Lief, dankjewel!

Plaats een reactie