Amsterdam Dance Event 2016: Leven van de nacht

Voor mij is Amsterdam Dance Event 2016 inmiddels keihard begonnen. De feestjes beginnen vanaf woensdag, maar de ADE gerelateerde content rolt uit mijn vingers. En dat blijft voorlopig nog even zo. Vanaf woensdag leef ik een dubbel leven; nachtvlinder en schrijver. Als een soort Jules Deelder in nultwintig dompel ik mezelf vijf dagen onder in het nachtleven, waarna ik vervolgens de verhalen van de nacht schrijf, om daarna weer héél snel door te gaan feesten. Want feestjes vinden echt niet alleen ’s avonds of ’s nachts plaats. Je vindt me in de kelders van Mary Go Wild en ik wacht hoopvol af of ik één van de tweeduizend ben die een kaartje voor Maceo Plex heeft kunnen bemachtigen op vrijdagmiddag. 

Verder ben ik sowieso op woensdagavond te vinden in De Marktkantine voor een nachtje Pan-Pot. De legendarische set van deze heren tijdens Welcome to the Future staan mij nog heel goed bij, dus het belooft een fijne avond te worden. Op donderdag opent de nieuwste ravekelder van Noord Gestoord zich aan de IJ-Promenade en dat belooft een hele fijne te worden met onder andere Moodymann, Tom Trago en De Sluwe Vos. Alleen helemaal zeker van ons plekje zijn we nog niet. Ik zou Birgit niet zijn als ik ook weleens wat vergeet. Oeps, perslijst vol en kaartjes uitverkocht. Gelukkig is er nog niets naar ons hoofd gestegen, dus gaan we lekker in de rij staan voor een kaartje. Met gesmeerde boterhammetjes en een kannetje koffie uiteraard. Niet.

Vrijdag is zo’n dag waarop ik lekker door de stad ga zwerven en alles kan gebeuren, of je vindt me in de tunnel van het Rijks. Ik wil dolgraag dansen op de lekkere beats van Maceo tijdens dit exclusieve feestje. Ondertussen schrijf ik nog steeds door en hoop ik hier en daar een gaatje te vinden voor een powernap. Zo niet, heb ik een uitgebreide make-up verzameling die bestand is tegen een week als deze. Don’t feel, conceal. Mac Pro Longwear, bitch.

Op zaterdagavond laat ik me de hele nacht meevoeren op de allerbeste Rotterdams-Duitse (voel ik me als kleindochter van een Duitse oma die terecht kwam bij een opa in Rotterdam prima bij thuis) kwaliteits techno van Collabs in Warehouse Elementenstraat. Ook wel beschreven als: mijn allerliefste lievelingslocatie evah. En de twee helden, Speedy J en Chris Liebing, naast elkaar achter de decks? Als een droom die uitkomt. Maar daarvoor doe ik nog graag een dansje bij Dockyard Festival met artiesten als The Advent + Industrialyzer, Truss, Surgeon, Monika Kruse en Carlo Lio.

En dan is er nog een dag vijf. Een dag waarop van alles kan gebeuren, maar ook vooral heel veel niet. Ik hoop dat ik dan nog kan schrijven. Of praten. Of ademen. Of überhaupt leven. Mocht het zo zijn, dan schotel ik jullie met alle liefde de beste en leukste content voor over mijn Amsterdam Dance Event 2016. Zo niet, maak er dan een feestje van. Geen koffie en cake aub.

Plaats een reactie