When life gives you lemons…

Ik heb geen idee of je liefde in een emmertje kunt stoppen, en met een klein schepje er steeds een beetje uit kunt scheppen. Maar als dat zo is, dan had ik genoeg om de dagen, weken, maanden en zelfs jaren door te komen. Iedere dag een klein schepje. Mijn recept voor een gelukkig leven.

Maar mocht het nou zo zijn, dat liefde echt in een emmertje past. Dan moet je ook iedere keer een beetje teruggeven. Anders is je emmer binnen de kortste keren leeg.

Wanneer ons emmertje is stuk gegaan, of is gaan lekken, kan ik niet precies zeggen. In de loop der jaren heeft hij wel wat deuken opgelopen. Af en toe flitst er dan zo’n gedachte voorbij, of je dat emmertje nog wel nodig hebt. Of dat het het niet gewoon een keer aan vervanging toe is. Maar aan de andere kant weet je ook niet wat je zonder zou moeten. Het is jouw emmertje. Zelfs halfvol.

Ook al hebben we hem soms keihard laten vallen. Omgeschopt. Zelfs al zaten er nog maar een paar piepkleine korreltjes in. We bleven pogingen doen het emmertje weer te vullen. Zodat ‘ie weer vol zou zijn. Als vroeger.

Maar liefde moet je doen. En niet pas als het emmertje bijna leeg raakt. Liefde moet je doen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat mag je nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Dan worden deuken, scheuren, en voor je het weet loopt alle liefde eruit.

Na bijna 8 jaar vol liefde, avonturen en mooie herinneringen is ons emmertje toch stuk gegaan. Repareren kan niet meer. Maar hij is niet leeg, en dat zal ‘ie ook nooit zijn.

Plaats een reactie