Werk

birgit-roobol-werk
Al zolang als ik me kan herinneren ben ik geboeid door hoe woorden versmelten tot een verhaal. Hoe alleen al het ritme je weet te raken — de betoverende cadans van tekst. In literatuur, poëzie, songteksten, columns en blogs. Maar ook in de snelheid van een korte social caption, een pakkende advertentie of overtuigende websitetekst.

— Meer over Birgit Roobol

Content creator, copywriter, redacteur, social media manager, blogger, columnist. Noem me wat je wil. Ik zie mezelf vooral als een verhalenverteller. In mijn columns en blogs deel ik mijn eigen verhaal, maar ik vertel net zo graag dat van jou. Ik bedenk, schrijf en redigeer teksten in allerlei soorten en maten. Creatief voor (online) magazines, zakelijk voor ondernemers en bedrijven. Want zelfs de meest zakelijke tekst heeft een goed verhaal.

Welk verhaal wil jij vertellen? Ik zoek het graag voor je uit.

Diensten

Je kunt me inzetten voor teksten in alle vormen en maten: interviews, (online) redactie, contentmarketing, social media management en SEO. Bekijk hieronder een impressie van mijn diensten.

Storytelling
Tegenwoordig gaat het niet zo zeer om de producten die je verkoopt, maar om het verhaal dat je vertelt. Met een goed verhaal trek je klanten aan die precies bij je passen. Verhalen verbinden namelijk. En daarom moeten ze verteld worden. Geen idee waar je moet beginnen? Dat geeft niet. In alles schuilt namelijk een verhaal dat popelt om verteld te worden — ik help jou het te vinden en te vertellen.

Dat begint bij de juiste tone of voice. De manier waarop we jouw verhaal vertellen moet aansluiten bij jou als persoon, bedrijf of merk. We gaan dus even helemaal terug naar het begin. Wat is je missie, je visie en why? En wie is jouw ideale klant? Ik stel vragen, meer vragen en nog meer vragen. Totdat ik genoeg informatie heb om aan de slag te gaan. Daarmee ga ik vervolgens aan de slag om een tone of voice neer te zetten waar niemand omheen kan. Tone of voice check? Dan kan het schrijven beginnen en zet ik een rotsvaste brand story voor je neer. Daarna ben je klaar om de wereld te veroveren.

Copywriting
Een goed verhaal te vertellen? Bijvoorbeeld voor je website, een advertentie, nieuwsbrief, magazine, persbericht of folder. Ik schrijf ‘m voor je op. Mijn teksten zijn scherp, zoeken de randjes op, zeggen niks te weinig of te veel. Maar zijn vooral geschreven in jouw tone of voice. Zo ontstaat er pas echt een goed verhaal.

Wil je een tekst from scratch laten schrijven of een bestaande opzet laten herschrijven? Dat kan allemaal. Ik verdiep me graag in het onderwerp of jouw bedrijf, en denk niet alleen na over de juiste toon maar ook over de inhoud van je tekst. En ik schrijf ‘m zo dat niet alleen jij, maar ook Google er blij van wordt.

birgit-roobol-werk-2a
Shot by Yara Brouwers for NANA Studio.
Social media
Til je social naar het volgende level met content die bij jou merk past. Ik help je niet alleen om de verbinding te maken met jouw doelgroep, maar ook om een relatie op te bouwen met je ideale klant. Hoe? Door een heldere contentstrategie die past bij jou en je bedrijf.

Daarnaast neem ik graag het maken en inplannen van jouw social posts uit handen. Bestaand uit tekst en beeld, deze vertellen namelijk samen het verhaal over jouw bedrijf, product of dienst.

Blogs, columns en interviews
Wil je jouw verhaal laten shinen in de meest creatieve vorm? Of ben je op zoek naar een redacteur? Ik zet voor jou de juiste woorden op papier. Naast mijn vaste columns op platformen NANAStudio.nl en Howaboutmom.nl, schrijf ik ook blogs en columns voor jou.

Wil je meer? Naast het schrijven van blogs denk ik ook graag mee over de strategie. Ik help je bij het opzetten van een contentkalender met verrassende ideeën waar we direct mee aan de slag kunnen.