Over Birgit

over-birgit-5
Birgit Roobol (1994) is een geboren Rotterdammer die na een jarenlang avontuur in Amsterdam inmiddels verzeild is geraakt in een dorpje in Noord-Holland. Ze woont samen in een heerlijk burgerlijke twee-onder-een-kapwoning met haar vriend Donny, dochter Loua en om het weekend brengen twee bonuspubers wat roering in de tent.

Vroeger werkte ze in de dance scene en was ze geen weekend thuis te vinden. Maar sinds ze moeder is geworden, leeft ze een tegenstrijdige leven als fulltime badjashuismus en parttime party animal (nou ja, in haar hoofd dan). Ze schrijft over het reilen en zeilen van haar leven dat soms vreemde wendingen en bizarre bochten neemt. De liefde, een baby, het moederschap, haar eigen modern family en het leven als een creatieve chaoot, alle kaarten worden op tafel gelegd en ieder verhaal is even eerlijk. Precies, zoals ze is.

Birgit wie?

over-birgit-6
“Ik ben dus Birgit Roobol. Logisch. Anders had ik waarschijnlijk nooit dit domeinnaam gekozen. Misschien kennen we elkaar al langer, misschien ben je er pas net. Hoe dan ook, ik neem je graag mee in mijn verhaal. Het begon allemaal in 2012. Ik blogde al jaren via gratis do it yourself-websites totdat ik dit domeinnaam cadeau kreeg. Ik knalde mijn computer vol met ideeën voor op mijn blog en kalkte in notitieboekjes woorden en zinnen die ik niet wilde vergeten. Nu was het voor het echie: Birgit Roobol punt nl.

Vanuit mijn slaapkamer bij mijn ouders in Rotterdam groeide mijn blog mee naar mijn studentenkamer in Amsterdam. Voor ik het wist bestonden mijn lezers niet meer alleen uit familieleden, vrienden en vrienden van, maar uit duizenden unieke bezoekers die overal vandaan kwamen. Allemaal mensen die ik blijkbaar wist te raken met mijn woorden en meegroeiden met mijn verhalen. Best bijzonder, als je er zo over nadenkt.

Zo bracht mijn blog over de MH17-aanslag mij ineens met mijn kop op tv en ging ik viral met een column over de door mij zo gehate knipoogsmiley. Ik deed samenwerkingen met verschillende toffe merken en er kwamen zelfs freelance klussen uit. Ineens werd mijn blog zoveel meer dan een digitaal kladblok.

Ik nam jullie mee naar feestjes, vertelde over de boeken die ik leuk vond en de films die ik graag keek. Ik schreef over mijn mislukte studies, avonturen in de sportschool, de zoveelste zoektocht naar een leuke baan, mijn quarter life crisis, verre reizen en sloot af in een diepe dal van een heftige periode in mijn leven. De koek was even op. Schrijven was inmiddels mijn werk geworden, en nu mijn geluk tegen de stroming in ging, was het tijd voor een blog-pauze.”

Een nieuw hoofdstuk

over-birgit-7
“Toch heb ik het boek nooit helemaal dichtgedaan. Ik vertelde nog altijd met trots over de bijzondere tijd van mijn blog en hoewel ik ondertussen ook andere succesvolle dingen (zoals hét hardstyle platform van Nederland: Hardstyle Report ) had opgezet, begon het weer te kriebelen. Waarover ik ook schrijf, persoonlijke verhalen delen ligt mij toch het allerbest. Daarnaast was ik zwanger van mijn dochter en voelde aan alles dat ik dit met de wereld wilde delen. Eindelijk weer iets nieuws om me helemaal in vast te bijten.

Mijn zwangerschap, mijn reis binnen het moederschap, de bevalling, de kraamtijd. De transformatie van Birgit naar mama. Mijn poging tot natuurlijk ouderschap, mijn borstvoedingsavontuur, maar ook slaapregressies, sprongetjes, fases, soms even tijd voor jezelf willen. En hoe combineer je werken en mama zijn? Tips, trucs, adviezen en struggles. Ik deel, net zoals vroeger, alle ins en outs over mijn leven. Maar dan in een compleet nieuw jasje.

Dus daar zijn we dan. Back on the blog, met een nieuwe look 'n feel, een nieuwe visie en een nieuwe vibe. De oude content is er nog steeds (teruglezen op eigen risico #cringe), maar ik neem je vooral heel graag mee in mijn toekomst. Of je nu nieuw bent, weer terug bent of stiekem nooit weg bent geweest. Wees welkom. Ik ben blij dat je er bent.”