Smiley terreur

dinsdag 3 maart 2015
smiley

Online communiceren is zo makkelijk nog niet. Bij gebrek aan intonatie en emoties is het vaak lastig te begrijpen wat, maar vooral hóe iemand iets bedoelt. Vandaag de dag kan een lief berichtje zomaar een derde wereldoorlog veroorzaken. Maar gelukkig hebben we een levensreddend middel voor; smileys.

Een lachende, een huilende, een boze, een hartje of een grote paarse aubergine. Met het toevoegen van de juiste smiley begrijpt de ontvanger meteen wat jij bedoelt. Soms komt datgene wat je typt niet zo aardig over. Zet daar een happy smiley face achter en je hebt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe best friend forever er bij. Dé perfecte oplossing voor het voorkomen van een misverstand, toch? Niet helemaal waar, want er is één emoji die alles verpest voor de rest. Een allesverwoestende smiley.  Eén die iedere zin arrogant en sarcastisch maakt: de knipoog.

Op MSN was hij misschien wel op zijn allerergst, maar ook de 2015-versie van deze online emotie jaagt mij de stuipen op het lijf. Iedere zin, maakt niet uit hóe complimenteus, wordt dubieus, arrogant en creepy bij het gebruiken van een knipoog. “Echt een leuke foto op Instagram;-)” of “Hoe oud is je moeder?;-)”. De knipoog smiley is één en al terreur. Hij is als je betweterige neefje (sorry, ik maak me hier ook schuldig aan) die steeds “opnieuw” schreeuwt, als jij “overnieuw” zegt. Of die enge buurman, die blijkbaar je stiekem stalkt op social media, als hij zegt dat die roze bikini die je op je vakantiefoto’s uit 2008 aan hebt, je erg leuk staan.  ;-)

Maar ja, het zal wel aan mij liggen.;-)