Thoughts on turning 24

maandag 19 november 2018
thoughts-on-turning-24
Happy 24th birthday to me. Een nieuw levensjaar. En da’s eerlijk gezegd niet zo verkeerd, want mijn vierentwintigste levensjaar was er nog al eentje. Maar life happens en van fouten leer je. Vandaar dat ik vandaag op mijn verjaardag graag stil sta bij de dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Toughts on turning 24.

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.
En natuurlijk is het eng om alles wat vertrouwd is achter je te laten, maar het komt echt wel goed.

Er is altijd wel iets om je druk over te maken.
SO LET SHIT GO!

Doe wat je gelukkig maakt.
Want het is jouw leven. Echt alleen dat van jou.

Get ready for the unexpected.
Want dingen waar ik op gefocust was en waarvan ik had verwacht dat ze me gelukkig zouden maken, maakten me uiteindelijk toch niet zo gelukkig. Terwijl sommige spontane gebeurtenissen, dat juist wel deden.

Ga op reis.
Pak vaker je koffer in. Of je backpack. Maar doe het. It makes you happy en niemand houd je tegen.

Choose your friends wisely.
Je hebt niets aan fake friends. Een voordeel aan een heftige periode meemaken? Je komt er achter wie je echte vrienden zijn. De mensen die blijven. En het zijn er dan misschien niet veel, maar je echte vrienden staan altijd naast je.

Laat je niet tegenhouden door anderen.
Loop jezelf niet voorbij en maak jezelf gelukkig.

Met de jaren verdwijnen een hele hoop onzekerheden.
Ja oké, die tiet-groeispurt is er nooit meer van gekomen. Maar er zijn wel ergere dingen in het leven.

Maak je niet zo druk om wat een ander van je vindt.
Je gaat nou eenmaal ooit op een dag beslissingen maken waar anderen het niet mee eens zullen zijn. Maar dat maakt niet uit – als jij het er maar mee eens bent.

Mislukkingen en fouten helpen je om verder te komen in het leven.
En dan is het echt oké om als een depressieve tiener met zielige muziek en bakken Ben & Jerry’s onder de dekens in je bed te liggen janken. Als je er maar wel weer uitkomt. En leert van je fouten.

Waardeer je vrienden en je familie.
Want je hebt ze nodig. Zonder ben je nergens.

Het leven valt niet te plannen.
Dus probeer dat ook niet te veel. Vijfjarenplan, hup, in de prullenbak.

En hé, ik zit nog steeds aan de goede kant van de 30.
En dat is fijn, want my twenties bevallen me voorlopig nog wel.

Zoals ik in 2016 al zei:

"Ik doe wat ik wil, wanneer ik het wil, met wie ik het wil. Het is mijn leven, dus ik neem het ervan. Keihard. Ik wil nachten doorhalen, de beste content ooit maken, taart eten als ontbijt, afteren tot drie uur ’s middags, geld investeren in de inhoud van mijn kledingkast, snoep eten terwijl ik al aan het koken ben, leren broeken, korte rokjes, te diepe decolletés en Nel Veerkamp jassen dragen. Kipcordonbleu’s eten, ook al weet ik dat dat eigenlijk geen ‘vlees’ is, feestjes geven, nachtenlang schrijven, met vreemden mensen rare gesprekken voeren op feestjes, katers krijgen van te veel gin tonics, uitgaan terwijl ik eigenlijk al gisteren ben geweest, een reep chocolade in vijf minuten opeten, om vervolgens te ontkennen dat ik die reep überhaupt heb gegeten en leven alsof het m’n laatste dag is. Verstandige keuzes komen later wel. Of niet. Dat zien we dan wel weer."

Your twenties are your ‘selfish’ years. It’s a decade to immerse yourself in every single thing possible. Be selfish with your time and all the aspects of you. Tinker with shit, travel, explore, love a lot, love a little and never touch the ground.

Zo, en nu is het eindelijk mijn tijd. Happy fucking 24.